Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Postare tip fb(46)

Posted by daurel pe 14 noiembrie 2022

14 noiembrie în istorie

14 noiembrie 1889:
Ziarista americană Nellie Bly (n.1864– d.1922) a pornit în tentativa sa reușită de a realiza ocolul Pământului în 80 de zile, pentru a verifica veridicitatea romanului lui Jules Verne. La ora 9:40 a.m. în dimineața zilei de 14 noiembrie 1889, anunțată doar cu două zile înainte, s-a îmbarcat pe un vapor și și-a început călătoria de 40.000 de kilometri.
Bly a trecut prin Anglia, Franța (unde s-a întâlnit cu Jules Verne la Amiens), Brindisi, Canalul Suez, Ceylon,  Singapore, Hong Kong, Japonia, San Francisco și, ultima etapă, spre Coasta de Est, cu un tren comandat special de ziarul care o sponsoriza.
După șaptezeci și două de zile, șase ore, unsprezece minute și paisprezece secunde a revenit în triumf la punctul de plecare.
 Călătoria lui Bly, la acea vreme, a constituit un record mondial, dar recordul a fost depășit după câteva luni de George Francis Train, care a făcut călătoria în 67 de zile…
SURSA:https://ro.wikipedia.org/wiki/Nellie_Bly#Note
*
*

4 răspunsuri to “Postare tip fb(46)”

  1. Remarcabilă realizare pentru acele vremuri. Cred că și întâlnirea cu Jules Verne a fost un eveniment deosebit pentru amândoi.

  2. daurel said

    Petru,
    Era vremea marilor emancipări politice și sociale:formarea statelor naționale, propagandă pentru votul universal, separarea statului de religie …
    Mulțumesc pentru vizită și completare!

  3. Suzana said

    Ce-mi plac informatiile astea! Oare cum ar fi in zilele noastre?
    Asa, doua luni ‘sabatice’ pentru o calatorie?
    Multumesc, Daurel!
    O zi faina!

  4. daurel said

    Suzana,
    Mulțumesc pentru comentariul încurajator!

Lasă un comentariu