Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Sănătate


20. 06.2022

ca desert la Cina cea de taină a fost ,,Charosetul”.

Acesta constă într-o combinaţie de mere tocate mărunt (o jumătate de măr de mărime potrivită, pentru o persoană) şi nuci pisate, cărora li se adaugă stafide pisate sau strivite, curmale, scorţişoară şi miere.

14.05.2022

Ar putea fi o imagine cu text

04.02.2022

Ultimele cuvinte ale lui Steve Jobs
El a murit fiind miliardar, la vârsta de 56 ani. Și ultimele lui cuvinte ne determină pe toți să reflectăm asupra sensului vieții…
Iata care au fost ultimele lui cuvinte:
„Am ajuns pe culmile succesului în lumea afacerilor. În ochii altora viața mea este esența succesului.
Dar, pe lângă serviciu, am puține bucurii. Până la urmă, bogăția este doar un fapt de viață, cu care m-am obișnuit.
În acest moment, când zac pe patul de spital și îmi reamintesc întreaga mea viață, înțeleg că toată bogăția și toată aprecierea, pe care le am, sunt lipsite de sens și neînsemnate în fața morții iminente.
Puteți să angajați pe cineva ca să conducă mașina sau să câștige bani în locul vostru, dar nu puteți să angajați pe nimeni cu toți banii voștri, ca să suporte boala în locul vostru.
Puteți să găsiți și să cumpărați lucrurile materiale. Dar există un lucru, pe care nu puteți să-l găsiți și să-l cumpărați, când este pierdut — „viața” nu poate fi cumpărată.
Răsfățați-vă bine pe voi insiva. Și respectați-i pe ceilalți.
Cu cât înaintăm mai mult în vârstă, cu atât devenim mai înțelepți și treptat înțelegem că ceasul, care costă 30$ și cel ce costă 300$ arată una și aceeași oră.
Chiar dacă avem un portofel, care costă 30$ sau unul cu prețul de 300$, în ambele încape aceeași sumă de bani.
Chiar dacă conducem un automobil de 150.000$ sau o mașină de 30.000$, drumul și distanța sunt egale și vom ajunge la aceeași destinație.
Dacă vom bea o sticlă de vin de 300$ sau una de 10$, „plăcerea” va fi similară.
În casa, în care trăim, cu suprafața de 300 m² sau 3000 m², suntem la fel de singuratici.
Adevărata fericire din sufletul vostru nu provine de la lucrurile materiale ale acestei lumi.
Atunci când călătoriți cu avionul pe un loc de clasa I sau clasa economică, dacă avionul cade, dumneavoastră cădeți împreună cu el.
Cinci lucruri incontestabile:
1. Nu educați în copiii voștri aspirația de a deveni bogat. Educați-i astfel încât ei să tindă să devină fericiți. De aceea, când vor crește, ei vor ști ce înseamnă valoarea lucrurilor, dar nu prețul.
2. Consumați mâncarea ca pe medicamente. În caz contrar veți fi nevoiți să luați medicamentele în calitate de mâncare.
3. Cel care vă iubește niciodată nu vă va părăsi, chiar dacă ar avea 100 motive să renunțe la dumneavoastră. El/ea va găsi întotdeauna un motiv, ca să rămână puternic/ă și să nu vă părăsească.
4. Există o mare diferență între a fi om și a fi uman.
Dacă doriți să mergeți repede, mergeți singur! Dar dacă doriți să ajungeți departe, mergeți împreună!
Șase cei mai buni medici din lume:
1. Lumina solară.
2. Odihna.
3. Exercițiile fizice.
4. Dieta.
5. Încrederea în sine
6. Prietenii.
Să aveți prieteni în toate etapele vieții și bucurați-vă de o viață sănătoasă!”

24.01.2016

Alimentele crude se digera mai rapid decat cele preparate prin fierbere, prăjire, etc.
Legumele si fructele fermenteaza in stomac pe cand produsele din carne, lactate, oua intra in putrefactie,  daca stau prea mult in organism. Fermentatia provoaca balonare, crampe si poate creste aciditatea corpului, iar  putrefactia intoxica organismul cu toxine si provoaca lezarea celulelor si distrugera lor.
Timpul de digestie al alimentelor:

  •     0 – 15 min: apa
  •     15 – 30 min: sucuri din legume si fructe crude
  •     30 min – 2 ore: legumele crude, verdeturi, germeni si vlăstari in stare cruda, avocado, legume gatite
  •     1.5 – 4 ore: ulei,  cereale, fasole,  naut, linte, cartofi,  legume amidonoase
  •     2 – 4 ore: nuci, seminte crude
  •     4 – 7 ore sau mai mult: diverse tipuri de carne, peste, crustacee, lactate procesate

Alimentele sunt digerate in organism in ordinea in care au fost inghitite, asa ca nu e bine sa mancati la inceput lactate sa zicem al caror timp de digestie este foarte mare si pe urma sa mancati o bucata de carne. Acea bucata de carne va fi digerata dupa ce vor fi digerate intai produsele lacatate. Deci ce se intampla in stomac? Acea bucata de carne va intra in putrefactie cauzand neplaceri organismului.
Cel mai indicat este sa consumati lactatele inainte de culcare, in special pentru cei care fac sport este recomandat deoarece corpul va avea in sange pe tot parcursul noptii proteina cu absortie lunga  provenita de la aceste branzeturi sau lactate. Nu combinati produsele lactate cu nimic.
Fructele sunt ideale pentru om dimineata, continand multe vitamine si minerale necesare unui organism sanatos. Ele contin mai mult de 70 % apa  si sunt alimentul cel mai usor digerabil. Fructele bine coapte au proportia ideala de acid alcalin (20 % acid cu 80 % alcalin ).
Fructele stau in stomac maxim 30 de minute, unele chiar mai putin de atat. Sucul de fructeeste si mai usor digerabil si el sta in stomac 10-20 min. De ce sunt fructele ideale dimineata?Dupa cateva ore bune de somn in care corpul nu s-a „aprovizionat” cu nimic el are nevoie imediat de o portie de substante nutritive. Alegand alimente cu un timp mare de digestie corpul va trebui sa astepte dupa acei nutrienti alte cateva ore.
Mancati fructele pe stomacul gol, inainte de orice alt aliment, nu dupa masa, asa cum erati obisnuiti. Atunci cand mancati fructe, imediat dupa un alt aliment mai greu, acestea vor zace in stomac cateva ore , cat ii ia celuilalt aliment sa se digere. Stomacul digerand in trepte, dupa ordinea in care am mancat alimentele fructele vor fi digerate ultimele.  Cand stau in stomac mai mult de 30 de minute, ele vor incepe sa fermenteze. Fermentatia va duce la balonare si crampe stomacale.
Legumele care contin amidon si cerealele nu se combina cu alimentele bogate in proteine precum carnea,pestele,ouale. Pentru digerarea legumelor si cerealelor este nevoie de enzime care actioneaza intr-un mediu alcalin al stomacului, pe cand pentru digerarea  proteinelor, este necesara eliberarea acidului clorhidric in stomac.  Acidul clorhidric va inactiva enzimele alcaline si astfel legumele si cerealele tinute mult in stomac pot intra in fermentatie si putrefactie.
In schimb legumele fara amidon se pot combina cu aproape orice, ele nu interfereaza cu absortia proteinelor.
Lista cereale: orz,ovaz, secara, grau, porumb.
Legume care contin amidon sunt: fasolea, lintea, cartoful, nautul.
Legume care nu contin amidon: telina, morcov, rosie, castravete, vanata, ardei, brocolli, conopida, varza, ceapa, usturoi, andive, sfecla, gulie, ridiche, mazare, ceapa, praz, usturoi.

Nu beti apa inainte si imediat dupa masa deoarece veti dilua sucul gastric care este foarte important in digerarea hranei proaspat ingerate. Cu cat acel suc gastric este mai slab cu atat veti avea o digestia mai proasta.
Sursa: Bio-Plafar