Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Test

Testul : aici
aplicant : 9.04.2017, ora 22, Mogosoaia ( sarbatoarea Florii)
“MEDIATOR”
(INFP-T)
Extravertit
Introvertit
42%
58%
Intuitiv
Realist
73%
27%
Centrat pe Logică
Centrat pe Principii
45%
55%
Organizator
Căutător
45%
55%
Asertiv
Precaut
21%
79%

Personalitățile INFP sunt idealiști în adevăratul sens al cuvântului, aflați mereu în căutarea unei urme de bunătate chiar și în cei mai răi oameni sau cele mai negative evenimente, încercând să găsească modalități pentru a îndrepta lucrurile. Deși pot fi percepuți ca persoane calme, rezervate sau chiar timide, INFP-ii au o flacără interioară și o pasiune arzătoare. Alcătuind doar 4% din populație, riscul de a se simți neînțeles este din păcate foarte mare pentru tipul de personalitate INFP – dar atunci când găsesc persoane care gândesc la fel ca ei cu care să își petreacă timpul, armonia pe care o simt devine un izvor de bucurie și inspirație.

Făcând parte din grupul de personalități al Diplomaților (NF), INFP-i sunt ghidați mai degrabă de principii, decât de logică (Analiticii), emoție (Exploratorii) sau pragmatism (Santinelele). Atunci când decid cum să meargă mai departe, vor fi ghidați de onoare, frumusețe, moralitate și virtuți – INFP-i sunt călăuziți de puritatea intenției, și nu de recompense și pedepse. Persoanele care au acest tip de personalitate sunt mândre de această calitate, și pe bună dreptate, dar nu toată lumea înțelege determinarea ce se ascunde în spatele acestor sentimente, și acest lucru poate duce la izolare.

“Nu tot ceea ce este aur strălucește; nu toți cei care rătăcesc sunt pierduți; ce este vechi, dar puternic nu se ofilește; rădăcinile adânci nu sunt atinse de îngheț.”

J. R. R. Tolkien

ȘTIM CINE SUNTEM, DAR NU ȘTIM CE VOM DEVENI

În cel mai bun caz, aceste calități le dau INFP-ilor posibilitatea să comunice profund cu ceilalți, să vorbească ușor în metafore și parabole, și să înțeleagă și să creeze simboluri pentru a-și împărtăși propriile idei. Puterea acestui stil de comunicare intuitiv este împrumutată ușor unor lucrări creative, și nu surprinde pe nimeni faptul că mulți INFP-i faimoși sunt poeți, scriitor și actori. Este important pentru INFP-i să se înțeleagă pe ei înșiși și să își descopere locul în lume, explorând aceste idei prin proiectarea sinelui în lucrările lor.

INFP-i au un talent pentru exprimarea sinelui, revelându-și frumusețea și secretele prin intermediul metaforelor și personajelor fictive.

Abilitatea INFP-ilor referitoare la limbaj nu se oprește la limba lor nativă – la fel ca multe persoane care au trăsături ale personalității Diplomaților, aceștia sunt considerați talentați când vine vorba de învățarea unei a doua (sau a treia) limbi. Darul comunicării se potrivește bine cu nevoia INFP-ilor de armonie, o temă ce apare și la Diplomați, și îi ajută să meargă înainte pe măsură ce își găsesc chemarea.

ASCULTĂ MULȚI OAMENI, DAR VORBEȘTE CU PUȚINI

Spre deosebire de verii lor Extravertiți, INFP-ii își vor concentra atenția doar spre câțiva prieteni, o singură cauză demnă de ei – dacă își vor răspândi atenția asupra prea multor, vor rămâne fără energie, și chiar vor deveni abătuți și copleșiți de tot răul care se întâmplă în lume și pe care nu-l pot repara. Aceasta este o priveliște tristă pentru prietenii INFP-ilor, care vor ajunge să depindă de perspectivele lor optimiste.

Dacă nu sunt atenți, INFP-ii se pot pierde în lupta lor pentru găsirea binelui, neglijând rutina zilnică pe care o cere viața. INFP-ii alunecă deseori în gânduri profunde, bucurându-se să contemple ipoteticul și filosoficul mai mult decât orice alt tip de personalitate. Lăsați nesupravegheați, INFP-ii ar putea pierde contactul cu realitatea, izolându-se de societate, și va fi nevoie de multă energie din partea prietenilor lor sau a partenerului pentru a-i aduce înapoi în lumea reală.

Din fericire, precum florile primăvara, afecțiunea, creativitatea, altruismul și idealismul INFP-ilor vor renaște mereu, răsplătindu-i pe ei și pe cei care îi iubesc poate nu cu logică și avantaje, ci cu o viziune asupra vieții care inspiră compasiune, bunătate și frumusețe oriunde ar merge.

INFP-i faimoși: