Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Testarea mierii

Întinde mierea pe un șervet alb de bumbac, apoi clătește-l cu apă rece. Dacă este miere naturală, nu pătază. Dacă este mierea falsă, rămân pete galbene sau maronii.
*
Toarnă un pic de miere pe o sugativă sau pe un filtru de cafea. Mierea naturală nu este absorbită de sugativă, cea falsă însă trece prin hârtie.
*
Picură două, trei pcături de miere într-un pahar cu apă. Mierea organică se dizolvă mai freu, în timp ce mierea falsă se dizolvă ușor și nu se mai depune pe fundul paharului.
*
Pune miere și câteva picături de iod într-un pahar cu apă. Dacă mierea capătă o nuanță albastră, este o miere falsificată.
*

Pune o lingură de miere pe o farfurioară de ceramică albă la cuptorul cu microunde și setează aparatul la putere maximă timp de câteva minute. Dacă mierea se caramelizează, este o miere de calitate, dacă face spumă sau bule, este falsificată.
*
Înmoaie un băț de chibrit în miere și dă-i foc folosind un alt chibrit aprins. Mierea adevărată va arde imediat, dar mierea contrafăcută nu se va aprinde din cauza conținutului mare de apă.
*
Întinde un strat subțire de miere pe o felie de pâine proaspătă. Dacă suprafața pâinii se usucă în câteva minute, este o miere bună. Dacă mierea intră în pâine și o înmoaie, este contrafăcută cu apă și îndulcitori.
*****