Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Despre sparanghel

Posted by daurel pe 11 aprilie 2020

Evitând să încep cu ”nu” spun asa: până ieri, stiam foarte putine despre sparanghel (asparagus, sparga). Azi am căutat pe net. Văzând imaginile, mi-am amintit că am cumpărat vara trecută; inseamnă că ceva nu mi-a plăcut; cred că prețul…

Sparanghel verde 1kg

65,00 lei

În stoc

Stoc epuizat

Recenzii (0)

Descriere Produs

produs in cantaribil

produs in Peru

calitatea I

Sursa:https://www.pretistet.ro/produs/legume-proaspete/sparanghel-verde-1kg/



Nu stiu cât este de actuala imaginea si informatiile însotitoare acesteia. M-a derutat ”produs in cantaribil”; m-am dumirit după ce am căutat  provincia ”Cantaribil”.
Acum vestea bună: există culturi de sparanghel si în Ro: https://www.pestre.ro/blog/sparanghel-tot-ce-trebuie-sa-stii/.
In final, o destăinuire:
Dacă aș avea teren agricol într-un sat cu suficienti locuitori cinstiti , aș încerca o afacere cu aceasta plantă.

*

10 răspunsuri to “Despre sparanghel”

  1. rofstef said

    Eu chiar am sparanghel italian sălbatic plantat pe o portiune de 1 metru.. Este drept că ăsta ce-l avem noi nu este foarte mare ca cel crescut intensiv, însă este mult mai aromat decât cel de la kaufland..
    Crește foarte repede și trebuie tăiat tot cam odată pe săptămână că altfel se îmbătrânește..
    Weekend Frumos.!!!

  2. daurel said

    Stef,
    E posibil să fi fost in satul meu sătmărean, dar să se fi numit altfel sau să fi uitat eu…
    Sanatate!

  3. Zuzu said

    Am inteles ca este sanatos, dar trebuie gatit bine. Nu am luat pana acum.

  4. Suzana said

    Eu chiar recent am luat o legatura si pun cate doua bucati cu alte legume la abur. Nu e spectaculos, dar ma gandesc ca are o compozitie utila.
    https://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/sparanghel-hrana-regilor-de-ce-e-bine-sa-l-consumi-10973963
    Impreuna cu mai multe condimente este perfect. L-am luat de la Lidl si intr-adevar e cam scump. Poate de aceea este si cam rar.
    L-am considerat o variatie pentru legume la abur! 🙂
    Numai bine, Daurel!

  5. daurel said

    Zuzu,
    Raspunsul il da Suzana in comentariul nr.4…
    Toate cele bune!

  6. Zina said

    :)))) Ce bine ai dat-o după… sparanghel!

  7. M-ai ”sparanghelit” cu aceste informații. Am auzit de această legumă, dar firește că nu am găsit-o încă în Seini. Poate se schimbă vremurile.
    Sănătate și s-auzim că ești fermier de sparanghel! Aș fi printre primii tăi clienți.

  8. daurel said

    Suzana,
    După cum am spus, am cumpărat cândva spartanghel, dar nu mi-a creat o amintire de nesters…
    Sănătate!

  9. daurel said

    Zina,
    M-am straduit sa fiu echidistant…

  10. daurel said

    Petru,
    Mai sus, Rostef zice că la Alba se cultiva sparanghel aromat italian; stiam că există alb si verde; acum sunt in incurcatura ce soi e potrivit…
    Sănătate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: