Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

MfC.Perspective

Posted by daurel pe 23 octombrie 2019

Cu aceste imagini particip la Miercurea fără cuvinterubrică inițiată de Carmen in anul 2010.

 

**
*

14 răspunsuri to “MfC.Perspective”

 1. rofstef said

  Eu varianta electrică o aleg !
  Este adevărat că nu e chiar roz evoluția industriei auto electrice, dar totuși prefer să văd prin oraș mașini electrice nu fumuri la greu, este strict părerea mea.
  Seară Bună îți Doresc !!!

 2. carmen renges-messerle said

  sunt multe neconcordante… ce sa zic!?! in Germania de 10 ani sunt toate diesel-urile impozitate mai mult si exista pentru ele restrictii de circulatie in orasele mari. De aceea, toate aceste diesel au fost trecute granita in tarile vecine… ca acolo nu exista masuri ecologice ☺Daca tragem linie si socotim, ce am câstigat?! Nemtii se autopedepsesc si Europa e la fel de „murdara”! Exact la fel si cu centralele nucleare: În anul 2002 Germania a semnat un contract prin care se angajeaza sa inchida toate centalele atomice pe teritoriul tarii pana in anul 2022… tarile vecine constuiesc centrale atomice noi, pe langa cele vechi in functiune! Deci?! cum aparam clima si Planeta si pamântenii, de efectele nocive, de gunoiul atomic, de radiatii?!
  Happy WW! 🙂

 3. ina02s said

  Ptiu! Popa e piaza rea pe drum, altfel is dusă la biserica, ca tot omu’. 😀
  Daca aleg masina, o aleg roșie și hibrid. E mai bine, așa? O seara buna!

 4. daurel said

  Stef,
  Sunt multe necunoscute. Eu cred ca va creste mult pretul electricitatii.
  Toate cele bune!

 5. Diana said

  Cred ca unii ar trebui sa-si sfinteasca mai intai sufletul, apoi masina. 🙂
  Cat despre masinile electrice… Haha! Va creste necesarul de electricitate (acest necesar va fi din surse fosile?). Acumulatorii functioneaza pe baza de litiu, si pentru extragerea acestuia e necesar un consum mare de apa, plus ca cei care au pe teritoriul lor stocuri de litiu sunt – pe drept – ingrijorati de exploatarile care distrug mediul imediat inconjurator. Vor castiga foarte mult cei care se vor infige sa construiasca uzine pentru bateriile acestor masini. Bateriile tin putin (20-60 km, si trebuie sa le tot incarci), plus ca, cel putin deocamdata, sunt destul de scumpe. Cat despre poluare… altul spurca aerul cu emanatiile din fabrica lui de uleiuri industriale. Faina treaba! Cum zice Carmen: ce folos ca unii respecta niste norme cand altora putin le pasa?!
  Zile senine iti doresc!

 6. daurel said

  Carmen,
  Multe dintre diesel-urile din Germania sunt in Romania, dar se pare ca nu vor mai fi rentabile peste cativa ani. Primarita Bucurestiului, dna Firea, vrea sa taxeze de anul viitor masinile poluante care circula in „parohia ei”.
  Ai dreptate, e descurajant sa constatam ca statele Europei nu actioneaza simultan in restrangerea si eliminarea surselor de poluare. Situatia se aseamana cu viata la bloc: cei de la etajele superioare scutura presurile peste rufele din balcoanele altora…
  Happy WW!

 7. Parcă văd ce liniște va fi pe șosele și chiar în intersecțiile orașelor… peste vreo două decenii. Doar mașini electrice și silențioase, fără șoferi care înjură (conducere computerizată) sau pietoni care să-i apostrofeze. 🙂
  Să auzim de bine!

 8. daurel said

  Ina,
  Pe aici, prin Bucuresti, exista obiceiul (care poate deveni traditie) sa se faca sfintirea vehiculelor. Exista tarife…
  Happy WW!

 9. daurel said

  Diana,
  Da, si acumulatorii sunt o problema; sa speram ca va fi rezolvata cinstit…
  Happy WW!

 10. daurel said

  Petru,
  Am aflat ca pentru siguranta pietonilor masinile electrice vor avea un difuzor exterior care va imita zgomotul cunoscut al motoarelor termice.
  Toate cele bune!

 11. Oricum, între mașinile electrice și cele pe motorină, sunt de preferat primele. Dacă mai sunt și sfințite, și mai bine! :))

 12. Of, tristă realitate. Şi cumva, cred că poluatorii pricipali nu vor fi desfinţaţi niciodată, oricâte maşini electrice vor apărea…

 13. daurel said

  Zina,
  Sper ca masinile electrice se vor impune repede in orase. Am eu o speranta ca se va renunta la masinile mari si luxoase…

 14. daurel said

  Potecuta,
  E scandalos ce se intamplă. Deoarece guvernele au alocat fonduri, au apărut, inafară de familiile mafiotilor politici, o multime de sarlatani cu „gulere albe” care profită de legislatia neclara.
  Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: