Domestice (3)
Posted by daurel pe 15 septembrie 2019
Stiu că există multe păreri despre cât se incarcă si cum se poarta ghiozdanele; cred că nu strică să avem la indemână incă o variantă.
„…rucsacul ar trebui să aibă, începând cu clasa zero, în cazul fetiţelor, 600 de grame, iar în cazul băieţilor – un kilogram.
Greutatea ghiozdanului trebuie să urce cu câte o jumătate de kilogram în fiecare an, până în clasa a IV-a”, adaugă specialistul.
În clasa a IV-a, ghiozdanul băieţilor ar trebui să aibă maximum 3 kilograme, iar ghiozdanul fetelor – 2,5 kilograme. Ghiozdanul nu se poartă cu baretele lăsate (…).
Exclus ca rucsacul să fie lăsat peste şezut! Se ridică până la nivelul cefei, iar bretelele se strâng în aşa fel încât să tragă un pic umerii înapoi”
Sursa:https://www.click.ro/news/national/tu-stii-cat-cantareste-ghiozdanul-copilului-tau/
*
*
racoltapetru6 said
Am văzut, zilele astea, într-un reportaj TV, cât se respectă aceste recomandări. Ioc.
Salutări amicale!
rofstef said
Nu, nici vorbă !
Chiar vineri am văzut niște pici care aveau ghiozdanele mai mari decât ei, ce or gi cărând săracii acolo eu nu știu, dar nu mi se pare corect să le rupă spatele lor fragil cu greutăți așa mari de la vârsta lor, apoi se miră de ce nu au o creștere normală și alte probleme cu spatele..
Săptămână faină vă Doresc !!!
Diana said
Si se mai vorbeste despre pozitia corecta in banci… Cu spatele praf de la ghiozdane nici ca mai conteaza cum stau in banci…
Am mai scris pe undeva: cred ca se cer prea multe caiete / rechizite in general.
Numai bine!
daurel said
Petru,
Multumesc, toate cele bune tie!
daurel said
Stefan,
Nu inteleg asemenea inconstienta…
Toate cele bune!
daurel said
Diana,
Am inteles ca in anumite scoli sunt dotate cu dulapuri individuale pentru pastrarea echipamentelor de sport. Daca nu li s-ar da teme pentru acasa, ar putea lasa cartile la scoala…