Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Despre România invizibilã…

Posted by daurel pe 17 iunie 2015

…am citit aici, pornind de pe un  blog al d-lui Calin Hera. E un blog cu multe posibilitati de informare, deci il recomand. Revenind la ideea de Românie invizibila, imi propun sã copiez si sa comentez numai următorul text din articolul mentionat:
[…] Intelectualii cuminți ai țării, cei care nu fac parte din divizia intelectualilor publici, valabilă în orice regim, sunt vizibili doar la  nivel local, ei nu câștigă niciodată demnitatea de a se exprima prin mijloace cu difuziune națională. Vin cu religiozitate la lansările noastre de carte sau la conferințele din țară și pleacă de multe ori dezamăgiți de idolii forului (7). Sunt mai informați și mai dedicați societății decât multe vedete intelectuale, dar nu au cum să găsească locuri în care să se exprime și să conteze, adică au tot o problemă de vizibilitate. […]
*
Iată cum imi convine să interpretez textul: deoarece am participat recent la o lansare de carte, sunt dezamăgit de multă lume  si  nu mă exprim la nivel national, pot să pretind cã sunt un intelectual (român) cuminte.
Vedeti cât de simplu se accede in rândul intelectualilor (cuminti)?
*
Recomand:
– calinhera.blogspot.ro/2015/06/victor-ponta-luxul-si-socialismul-sacul
 – aurorageorgescu.ro/2015/05/19/doua-lansari-de-carte-la-bookfest-2015/

7 răspunsuri sa “Despre România invizibilã…”

 1. CARMEN said

  🙂 daaa, lista intelectualilor cuminti este lunga!

 2. daurel said

  Sunt convins ca exista multi intelectuali. Cuminti si putin vizibili…

 3. Daurel, îţi mulţumesc pentru participarea la lansarea cărţilor la Bookfest . Sincer regret că nu m-ai atenţionat în privinţa prezenţei tale, dar înţeleg .Dacă m-ai văzut, cred că ţi-ai dat seama că sunt o persoană prietenoasă şi mi-ar fi făcut plăcere să te cunosc.
  Iţi mulţumesc şi pentru faptul că recomanzi blogul meu, dar crede-mă, sunt uimită, fiindcă eu sunt aşa cum m-am recomandat pe blog la „despre mine”: o simplă bunicuţă şi nimic mai mult
  Imi plac articolele (postările) tale . Am citit mult mai multe decât cele la care am comentat, dar … nu ştiu cât îşi sau nu îşi doreşte omul să-mi las impresiile şi-atunci… rămân „în banca mea” nevăzută.

 4. daurel said

  @StropiDeSuflet,
  Adevarul este ca imi convine să stau de vorbă cu (anumite) personalităti, desi sunt constient că le ţin din treabă…
  La Bookfest am stat cuminte intre copiii din Chirnogi, gândindu-mă si la nepoţii mei din California.
  Multumesc.

 5. O Doamne! Presupun că ai vorbit la general şi nu m-ai inclus între „personalităţi” fiindcă eu sunt departe de a fi ” o personalitate” ( refeirindu-mă la sensul dat de DEX) ! Eu sunt o pensionară care trăieşte la ţară. conştientă că am fost inclusă de foarte mulţi în acea categorie care nu mai prezintă interes, conform adevărului exprimat în înţeleapta zicală românească „când eşti în treabă, toţi te-ntreabă” , deşi îmi place mult să comunic, să spun celor mai tineri din experienţa mea de viaţă. Acesta este principalul motiv pentru care eu mă adresez prin ceea ce scriu celor mici care nu răstălmăcesc vorbele ci le iau aşa cum cum le aud. Le place – râd şi bat din palme. Nu le place – nu ascultă sau iau altă carte. In schimb, adulţii se prefac că ascultă şi îndată ce au ocazia , în alte cercuri, dau tot felul de interpretări care mai de care mai neplăcute. Evident că sunt şi excepţii, dar am avut multe dezamăgiri.
  Incă o dată îmi exprim regretul că nu m-ai atenţionat. M-am gândit că nu ai vrut să vorbeşti cu mine fiindcă nu ai considerat că se merită să-ţi pierzi timpul. Poate altă dată, dacă editurile îmi mai vor oferi o şansă. Deocamdată nu am nici un angajament, dar … cine ştie?

  Voi fi mereu prezentă pe blogul tău, chiar dacă nu mereu voi lăsa semnul trecerii.

 6. Mirela Pete said

  Cred că intelectualii adevărați sunt descoperiți de ceilalți prin ceea ce spun, fac, exprimă, deoarece intelectualul, prin preocupări și profesie, folosește creator intelectul.
  O săptămână frumoasă îți doresc!

 7. daurel said

  @StropiDeSuflet,
  La Bookfest, la târguri si expozitii in general, mă ia cu durere de cap din cauza neoanelor si nenumăratelor noutaţi. Cred ca am stat mai puţin de o oră.

  @Mirela Pete,
  Eu m-am bucurat că s-a găsit un criteriu pentru „depistarea ” intelectualilor : sunt participantii de la lansarile de carte si de la conferinte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: