Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Despre importanța acidului pirolignos…

Posted by daurel pe 14 Iunie 2014

…am aflat ieri dintr-un  inscris publicitar.
Azi am cautat pe internet. Redau mai jos câteva idei selectate de aici

[..]

Cele mai bune fripturi se obtin la gratarul cu carbuni, caci o data cu transmiterea caldurii, se degaja si o cantitate mica de acid pirolignos care confera o aroma placuta fripturii.

–           Echipament tehnologic

Pentru pregatirea acestor preparate sunt necesare: gratar, cutite, batator de snitele, castroane, cleste pentru friptura, platou, blat de lemn, servete, cantar.

–           Procesul tehnologic general

Operatii pregatitoare pentru fripturile la gratar:

  1. Gratarul se curata cu peria de sarma, se incinge si se unge cu ulei.

Gratarul cu gaze si cel electric se aprind cu 20 minute inainte de folosire, iar gratarul cu carbuni cu 2 ore inainte. La gratarul cu gaze se verifica placa radianta pentru a nu avea fisuri, prin care trebuie sa iasa gaze nearse
[..]

 
Sursa: aici


*

Recomand si urmatoarele documente: http://pandhoraa.blogspot.ro/2014/06/astazi-e-ziua-mea.html, http://mirelapete.dexign.ro/2014/05/atelier-unde-se-coc-ciresele-si-surad-bujoriihttp://zinnaida.blogspot.ro/2014/06/pulpa-de-vita-la-tava.html,  http://oalalumii.wordpress.com/2014/02/18/muschi-de-vitel-invalit, http://vis-si-realitate-2.blogspot.ro/2014/06/all-inclusive.html

&
Adaosul meu la „ciotul” de proces tehnologic de mai sus:
1. despre gratar, din pliantul publicitar citit ieri, mai retin:
– grosimea bucaților de carne: 1-3 cm:
– timpul de frigere pe gratar: „in sânge„, 1-1,5 minute, in functie de grosime; „bine fripta„, 2-4 minute, tot in functie de grosimea feliilor…
2. am serioase rezerve in ceea ce priveste prezenta acidului pirolignos la gratarele cu gaze sau electrice.
3. cele mai reusite gratare, despre care am eu stiinta, au fost preparate in curtea casei parintesti incepând cu anul 1970, an in care   cumnatul Simion Talos (Simi) din Dej a intrat in familia noastra.

Gratar la disc - o adevarata delicatese
Sursa: aici
*
*

 

Un răspuns to “Despre importanța acidului pirolignos…”

  1. Mala said

    Dublă mulţămire Domniei voastre: am aflat ‘vinovatul’ pt. gustul extraordinar al grătarelor făcute pe cărbuni şi-am mai aflat că azi e ziua de naştere a unei blogheriţe dragi mie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: