Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Rugãciunea celor trei pescari…

Posted by daurel pe 16 februarie 2013

…am aflat-o in primii ani de blogareala, insã atunci nu stiam copy/paste, nici despre link/ping. Ieri, dupa ce am citit o postare memorabila  de pe blogul Kundalini, am urmat recomandarea autoarei si  am ajuns  la povestea originala si un nume:  Anthony de Mello.

Iat-o:

Noi suntem trei, Tu eşti trei

Când nava sa a făcut un popas de o zi pe o insulă îndepărtată, episcopul s-a hotărât să îşi folosească acest interval de timp în modul cel mai profitabil cu putinţă. A început să se plimbe pe plajă şi a întâlnit trei pescari care dădeau la peşte. Intr-o engleză stricată, aceştia i-au spus că au fost creştinaţi de misionari cu mult timp înainte.
– Noi, creştini! i-au spus ei cu măndrie, arătând unii către ceilalti. Episcopul s-a arătat impresionat. I-a întrebat atunci dacă au auzit de Rugăciunea Domnului. Nu auziseră. De data aceasta, episcopul a fost şocat.
– Atunci, ce spuneţi atunci când vă rugaţi?
– Ne ridicam ochii spre cer şi ne rugăm astfel: „Noi suntem trei, Tu eşti trei, ai milă de noi”.
Episcopul a rămas revoltat de primitivismul rugăciunii şi de erezia pe care o conţinea ea. De aceea, şi-a pierdut întreaga zi încercând să-i înveţe Rugăciunea Domnului. Pescarii nu aveau o memorie prea grozavă, dar şi-au dat osteneala, şi înainte de plecare, episcopul a avut satisfacţia de a-i auzi spunând Rugăciunea de la un cap la altul, fără greşeală.
Câteva luni mai târziu, nava sa a trecut din nou pe lângă insulă.

In timp ce îşi recita pe punte rugăciunea de seară, episcopul şi-a amintit cu plăcere de cei trei oameni care învăţaseră să se roage, graţie eforturilor sale pline de răbdare.
Subit, el a văzut o rază de lumină care se apropia de vas. Spre uluirea lui, în mijlocul ei a zărit trei persoane care mergeau pe apă. Capitanul a oprit nava şi toată lumea s-a adunat să vadă minunea.
Evident, erau cei trei pescari ai episcopului.
– Sfinţia ta, au exclamat ei, am văzut nava cu care călătoreşti si ne-am grăbit să venim la tine.
– Dar ce doriţi? i-a întrebat episcopul, încă nevenindu-i să-şi creadă ochilor.

– Sfinţia ta, ne pare foarte rău, dar am uitat rugăciunea corectă. După ce spunem: „Tatăl nostru care eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău, facă-se voia Ta…”, nu ne mai aducem aminte restul. Spune-ne din nou rugăciunea.
Smerit, episcopul le-a răspuns:
– Mergeţi acasă, prieteni, şi de fiecare dată când vă rugaţi, spuneţi, la fel ca înainte: „Noi suntem trei, Tu eşti trei, ai milă de noi!”(http://www.edituramix.ro/?53t4l&v7f2k=1977)

&

PS. Recomand: Ce-au vrăjit zânele-n livezi”,  Ce mica e lumea !, Cafeneaua turceasca; printre Chestiunile serioase este si o surpriza pentru cinefili: Lila Pedrova din Zorba...

3 răspunsuri sa “Rugãciunea celor trei pescari…”

 1. Gabriela said

  Excelenta! Mi-a placut mesajul. Asta e adevarata credinta. Nu vorbele conteaza. Ce ai in suflet si dragostea fata de Dumnezeu e dincolo de cuvinte si de orice rit. Mi-ai incantat seara, Daurel. Iti doresc un weekend placut si Domnul sa aiba mila de noi!

 2. daurel said

  @Gabriela
  Mulţumesc !

 3. Diana said

  Multumesc!
  In ziua in care am copiat povestea celor „Sapte vase…” m-am oprit initial la „trei pescari…” (imi place ideea de „pescar de suflete”) insa am ales „vasele” pentru ca mai postasem de curand una in care se face referire directa la Dumnezeu… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
<span>%d</span> blogeri au apreciat: