Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Rețetã

Posted by daurel pe 6 Februarie 2012

Am primit de la un cumnat imparțial urmatoarea rețetã:

Tocana pedelista cu ciolan à la Base
Ingrediente :
Un popor mare, necopt, fãrã miez;
Mult ciolan;
Trei patru partide mari si cateva mai mici de diverse culori;
O blonda de Plescoi;
Un vârf de boc;
O legatura mare de servicii secrete cu urechi fine;
O curte constitutionala moale si bine fragezita;
Câteva cozi de procurori;
Doua trei sindicate stafidite;
Condimente :
Apa de ploaie;
Praf in ochi;
Gargara mãcinata;
zeama de baliverne;
Tupeu vãrsat;
Mod  de  preparare  : 
Se taie poporul in doua parti, una buna si una rea.
Apoi fiecare bucata se taie in doua, una buna, una rea, si tot asa pana se formeaza bucatele mici ce pot fi mancate dintr-o inghititura.
Se separa apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienti, profesorii de studenti, copii de parinti, grasii de slabi, si se lasa la decantat pana se ridica la suprafata uscaturile. Acestea se culeg cu atentie si se pun deoparte intr-un recipient caldut.
Din restul se taie 25%, se scoate vlaga si se pune la foc mic, cu zeama de baliverne si cu praf in ochi, sa nu se prinda. Se acopera cu un capac mare ca sa nu rasufle si din cand in cand se stinge cu putine apa de ploaie.Separat se ia un partid portocaliu si se intoarce de pe stanga pe dreapta. Apoi se impaneaza pe toate partile cu bucatele taiate din celelalte partide. Se presara deasupra uscaturi, iar peste se pune varful de boc si blonda de Plescoi cu ciolanul in gura,si se lasa la dospit.
Celelalte partide se toaca marunt impreuna cu sindicatele si se invelesc cu servicii secrete. Apoi se freaca bine cu cozile de procurori, se trag in teapa si se pastreaza la  racoare. Din cand in cand se gusta si se reevalueaza.Se aseaza partidele intr-un parlament din teflon cu manere.
Cel portocaliu se pune cu grija in mijloc. Pe langa el se mai presara doua trei partide mici si bine fragezite. Restul de partide se presara dupa gust. Se da totul prin curtea constitutionala si se inveleste cu gargara macinata.

Se aseaza totul peste poporul deja bine dinstuit si se da la copt. Din cand in cand se strange caimacul de deasupra, cu care se unge bine blonda si uscaturile de deasupra, iar peste restul se toarna zeama de baliverne cu tupeul varsat.

Se serveste rece, pe stomacul gol, in piata. In caz de probleme digestive sunati la 112

Anunțuri

6 răspunsuri to “Rețetã”

  1. Aia da tocana. Pacat ca ne aflam si noi prin ea. Asta e, daca nu vrem sa traim fericiti si fara stres… Nu stim ce inseamna cu adevarat … sa traiti bine !

  2. Tocană rece?( pe nămeții ăștia? )

  3. daurel said

    @Albinuta,
    poate aflam in anii ce au ramas pana la sfarsitul mandatului…

    @Incertitudini,
    se incalzeste o data la 20-30 de ani…

  4. Zamfir POP said

    Divide et impera – este o chestie valabil[ de peste doua milemii.

  5. romanianstampnews said

    Când n-am făcut noi haz de necaz?!… 😀

  6. daurel said

    @Zamfir,
    de doua mii de ani are nume latin…

    @Romanianstampnews,
    probabil, hazul face parte din reteta supravietuirii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: