Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Dupa cum …

Posted by daurel pe 13 decembrie 2011

…am promis, prezint si cealalta carte pe care o citesc in aceste zile: O făptură atât de minunată/Philip Yancey &dr.Paul Brand .

Cartea este scrisa pornind de la citatul:
„Oamenii merg in locuri straine pentru a se minuna de inaltimea muntilor , valurile uriase ale marilor , lungul parcurs al raurilor , nemarginita intindere a oceanelor , miscarea circulara a stelelor , dar trec pe langa ei insisi fara sa se minuneze deloc.”

Si aceasta carte m-a acaparat; desi nu vorbeste despre români, am reusit sa fac o legatura: la pag. 68 este lãudata Miscarea Emmaus;  se sustine cã, la un moment dat, miscarea  nu mai gasea cersetori in Vest, iar abatele Pierre, plecat in cautarea de oropsiti, a ajuns tocmai in India unde l-a intâlnit pe dr. Brand, conducatorul leprozeriei din Vellore…; eu apreciez ca era inainte de revolutia din  ’89…

Ultimele rânduri ale cãrtii povestesc despre  o statuie din Anglia distrusa de bombele germane si  reparata dupa Ultimul Razboi de cãtre studenti nemti; statuia originalã reprezenta pe Isus Cristos cu bratele larg deschise, iar pe soclu scria Veniti la mine.

Neputând reconstitui mâinile, studentii au gasit o solutie interesanta: au schimbat textul inscriptiei astfel: „Isus Cristos n-are alte maini decât pe ale noastre”

La o analiza inginereasca cele 240 de pagini s-ar imparti astfel: 1/4 despre o parte dintre celulele specializate ale organismului uman, 1/4 contin vreo 20 de intâmplari adevarate din India, SUA si Anglia; restul paginilor rãmane sã vedeti…

Va asigur ca nu veti gasi  psihiatrie, psihologie, magie, misticism, supranatural, senzational…Daca preferati asa ceva, va recomand televiziunile romanesti.

Oricum, este un atac nemilos la adresa risipei crestinilor din SUA, care construiesc clopotnite scumpe, conferinte pe teme minore, amenajari peisagistice pe lânga biserici nefrecventate…

Asadar, anti-americanii n-ar regreta ca au dat 50 de lei…

Un răspuns sa “Dupa cum …”

  1. A fost o vreme când nu mai erau cerșetori în Europa ?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: