Spune-mi ce nu arunci…
Posted by daurel pe 1 iulie 2011
…ca sã-ti spun…cum locuiesti.
In unele orase italiene (?) la anul nou se arunca in strada vasele care n-au fost folosite in anul care a trecut; mi se pare un obicei sãnãtos.
Dupa cum bãnuiti, n-am suveranitate asupra vaselor; poate doar asupra a 2-3 aparate de preparat cafea si ceai, o ceasca, o canã primita cu dedicatie…
Vina mea in aglomerarea locuintei se manifesta, in contextul ideii din postare, prin stocarea clasica a informatiilor; din fericire, n-am ajuns sa leg cartile preferate, cum mi-a spus ca face prietenul meu Todut Gheorghe din Cluj…Inca inainte de aparitia inernetului am vândut peste o mie de cãrti; acum nu mai dã nimeni mai mult de 10 bani pe kilogram…Nu stiu daca cele vreo 20 de agende, cu diverse adrese, telefoane, planuri si comentarii, n-ar trebui arse…
Cumva, m-am debarasat de suporturile informatiilor de dinainte de ’89, insa am inceput sa mã aglomerez cu ziarele aparute in noul context; ieri am incercat o noua debarasare si am constatat ca am multe taieturi din ziarul Romania libera de pe vremea lui Petre Mihai Bacanu; in special din suplimentul Aldine; le mai pastrez…
Am gãsit câteva copii xerox a unei taieturi din Romania Literara de prin 2005 prin care voiam sã demonstrez prietenilor mei admiratori ai lui Adrian Pãunescu cã acesta nu-i poet valabil. Azi am gãsit pe internet clasamentul „primilor zece poeti români din toate timpurile” intocmit prin 2004 pe baza consultãrii a 34 de critici literari:
This entry was posted on 1 iulie 2011 la 9:28 AM and is filed under Blogareala, metaliteratura. Etichetat: aruncarea vechiturilor, Daurel, femeie si barbat in codul civilt, mari poeti, Patriciu, primii zece poeti, relatiile dintre sot si sotie, Roxana Iordache, Todut Gheorghe din Cluj. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, sau trackback from your own site.
incertitudini said
Nu arunc:
-nimic din ceea ce se referă la copiii și la nepoțeii mei/ la nii de liceu, chiar și de facultate( mai puțin, însă)
-nimic din ce ține de excursii- flori, frunze, pietricele, calendare, vizite etc.-
-scrisori vechi, felicitări( unele)
-rochii , pantofi ( care mi-au plăcut)
– la țară, am toată colecția Dilemelor, mă mai gândesc..
-nu mă pot despărți de nicio carte.
Mirela said
As putea trece mai usor ce retin!
Nu arunc aproape nimic, dar daruiesc multe lucruri. Inclusiv haine, jucarii si carti de povesti pe care fiica mea nu le mai foloseste. Daca ea e de acord, mai bine sa fie folosite de alti copilasi, mai mici.
Nu arunc carti, dar am donat 1500 de volume Bibliotecii de la scoala Bob din Cluj.
Nu arunc haine, le daruiesc, daca se intampla sa nu le imbrac doi ani consecutiv.
Nu arunc ziare, reviste, le duc la o ruda cu o casa foarte mare, le accepta cu placere.
Nu arunc desene, picturi, schite, dar le daruiesc atunci cand nu mai incap in casa.
Pastrez doar ceea ce e necesar, frumos, util, estetic, valoros fara a incurca…Asta este!
Cat despre poeti, eu am votat lista, cat timp e acolo Lucian Blaga.
Weekend plin de bucurii! 🙂
Roxana Iordache said
😳
P.S. „Clasamentul” poeţilor e arbitrar. Lipsesc nume grele – ca, de exemplu, Vasile Voiculescu – şi figurează Cărtărescu? 😯 Iaru şi Stratan sunt peste el, dacă ar fi să luăm doar „lunediştii”. Pe ce bază s-a alcătuit pseudo-ierarhia?
daurel said
@Incertitudini
Cu certitudine sunt carti care nu merita pastrate, dar nici daruite; unele sunt atat de daunatoare, incat ar trebui topite; nu arse.
@Mirela
Ma bucur mereu cand Lucian Blaga este cotat corect…Mereu cred, gresit, cei din Vechiul Regat ca ei au romanizat Ardealul, ei au eliberat Transilvania…
@Roxana Iordache
A fost prin 2004-2005, sub indrumarea lui Nicolae Manolescu
http://www.jurnalul.ro/cultura/arte-vizuale/clasament-top-10-poeti-romani-print-51256.html
Zina said
Eh, parca Nicolae Manolescu nu are si el interesele lui si micimile lui…
Eu nu as prea arunca vechiturile, ma leg de fiecare si fiecare imi spune cate ceva anume. Noroc cu sotul meu, care e mai rational, ca altfel nu am mai putea sa respiram in casa ! 😀
CalinH said
Clasamente, clasamente.
Aş pune oricând Ion Mircea (câţi îl ştiu?), Gelu Naum – de exemplu. Dar e bine când se discută despre asta.
daurel said
@ Zina
Pana la urma se stabileste un echilibru.
@Calin Hera
Ma zgandaresc si eu cand am ocazia.