Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Doua stiri si un comentariu

Posted by daurel pe 27 mai 2011

“Generaţia noastră, cea care conştient sau inconştient, a aprobat construirea centralei de la Fukushima şi care s-a bucurat de beneficiile surplusului de energie este prima care trebuie să se alăture Corpului Veteranilor Calificaţi”, a declarat fostul inginer Yasuteru Yamada. “Tinerii cu un viitor îndelungat nu trebuie puşi în postura de a a-şi asuma această misiune. Expunerea la radiaţii a generaţiei care naşte generaţia viitoare trebuie evitată”, a adăugat acesta.

“Este clar că activitatea umană este esenţială. Locul este contaminat şi radiaţiile sunt foarte puternice. Este normal ca cei bătrâni să aibă prioritate în a lucra la centrală”, mai spune bătrânul. Printre voluntari se află universitari pensionaţi, operatori de buldozere, muncitori în construcţii, ingineri, dar şi foşti membri ai forţelor de apărare japoneze. Marţi, compania Tepco, care deţine centrala de la Fukushima, a recunoscut în cele din urmă că miezul a trei reactoare nucleare s-a topit în zilele care au urmat cutremurului din martie.

Alta stire:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) cere explicit României să soluţioneze rapid dosarele penale care privesc victimele din decembrie 1989, conexate în „Dosarul Revoluţiei”, şi să elimine obstacolele legislative care ar putea bloca derularea anchetelor. Dreptul la justiţie în cazul morţilor şi al victimelor Revoluţiei nu mai poate fi astfel anulat de prescripţia răspunderii penale, potrivit îndrumărilor Curţii.

„Curtea nu poate accepta că o anchetă este efectivă dacă se încheie având ca rierea responsabilităţii penale, în timp ce autorităţile au fost inactive. Amnistia este incompatibilă cu datoria pe care o are statul”, se arată în decizia Curţii de la Strasbourg, dată acum două zile.
CEDO a explicat că va continua să judece şi, deci, să acorde sancţiuni statului român în cazul fiecaruia dintre dosarele similare intentate de victimele Revoluţiei, pentru a „aminti permanent României obligaţiile ei, care derivă din această decizie”.

Iliescu: „Provocări şi diversiune”

Pus la curent cu decizia CEDO, chiar de către „Adevărul”, Ion Iliescu diminuează autoritatea instituţiei europene, demonizând pe oricine încearcă să dea o altă formă concepţiei sale despre Revoluţia română din decembrie 1989. „Autorităţile europene nu ar trebui să ia în seamă obrăzniciile lui Doru Mărieş şi ale celor ca el. Orice puşlama poate să iasă în stradă şi să facă scandal, dar asta nu înseamnă că are şi dreptate. Eu nu vreau să mă cobor la nivelul lui Mărieş”, a explicat, profund iritat, Ion Iliescu.

Întrebat dacă îl afectează decizia Curţii, fostul preşedinte al României a slalomat dincolo de meandrele concretului: „Din ce trăieşte Mărieş? Din provocări şi diversiuni. Pe mine, denigrarea din partea unor impostori mă lasă rece”. Ion Iliescu nu-i acordă Curţii Europene a Drepturilor Omului niciun fel de autoritate în cercetarea Revoluţiei române. „CEDO este o instanţă care e în afara realităţilor istorice!”, a „explicat” fostul preşedinte, după care a trânit, nervos, telefonul.

@Comentariul meu: ce se naste din pisicã, soareci mãnâncã

PS. Recomand: http://proatitudine.ro/educatie/o-tara-a-spectatorilor-de-cariera/ si ceva tonic scris de catre o „rebela” din Suedia:

Pe scurt, ce muncesc eu: dacă e vreun incendiu sau inundație sau deranj mai mare într-o locație, noi mergem după pompieri/primul ajutor și evaluăm pagubele, împachetăm ce mai poate fi salvat și recuperat, curățăm pereți, podele, la sediul firmei curățăm și recondiționăm (mobilier, vase, cărți, etc), apoi dăm înapoi clientului lucrurile curate și parfumate. Lucrăm cu echipament special, mănuși, produse cât mai puțin dăunătoare și frumos parfumate. Cea mai dură treabă a fost la un depozit care arsese, unde am curățat niște țevi enorme care fuseseră cândva acoperite de vată de sticlă și niște pereți înalți acoperiți de tablă afumată. Cea mai drăgălașă treabă a fost la o bătrânică în casă, unde i se afumaseră un pic lucrurile de la o lampă și am curățat cărți, albume de fotografii și colecția de păpuși. Ne-a servit cu cafea și prăjiturele. Și mi-a umplut inima de bucurie și căldură când ne-a zis la sfârșit „vă mulțumesc că mi-ați făcut iar casa frumoasă”.

5 răspunsuri sa “Doua stiri si un comentariu”

 1. […] Serafim, Victor, Nea Costache, LeeDee P., Laura Driha, Lady A, Gina, A.Dama, g1b2i3, Doina Popescu, Daurel, dAImon, Victor, Ion Toma Ionescu, Simion Cristian, Yigru Zeltil, Nelinistitu, Anca Vrînceanu, […]

 2. LiaLia said

  Mulțumesc, domnul meu drag! Ar fi atât de multe de dezvoltat pe tema implicării reale, nu doar a comentatului de pe margine, dar chiar acum câteva minute mi-a spus un amic din România, cu un aer superior: „bai, dar tu un job mai de Doamne ajută nu ai găsit? Că nu te cred că te poți bucura că faci muncă fizică, aici făceai muncă de birou, aveai un statut!” 🙂 Am uitat să menționez, personajul respectiv stă fără job de vreo 2 ani, că trimit părinții diplomați pe afară bani pentru una alta, că el e prea calificat pentru orice job 🙂 Sănătate și să auzim de bine!

 3. Munca pe care o faci merita toata cinstea, sa ajuti oamenii atunci cand au nevoie si sa le aduci zambetul pe buze e cea mai mare recompensa! Important este sa-ti placa sa muncesti, sunt multi care prefera doar sa vorbeasca sau sa critice fara sa miste un deget. Mult succes in continuare!

 4. […] Gabriela, celalata Gabriela  , si iar Gabriela, Gabitzu, Doina  , copil al Dunarii, Deepiny, Daurel, Cristian, Cristi sau Nabadaiosul lui, Carmen, iar Carmen, si iar Carmen, Cammely, Baltazar, […]

 5. daurel said

  @LiaLia
  Sa aveti bucurii !

  @Organizatori…
  Bine ati venit !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: