Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Ultimii apãrãtori ai Bucurestiului…

Posted by daurel pe 8 Aprilie 2011

…a fost o gãselnita de propaganda patriotica dupa fiecare dintre ultimele doua razboaie.

Au existat niste monumente la intrarile principale in oras; una era lânga Aeroportul Baneasa; am mai vãzut niste cruci lânga Palatul Brancovenesc din Mogosoaia; toate au inscrisuri cu ideea din titlu.

Spre binele lui, Bucurestiul a fost cucerit de câteva ori de cãtre  turci,  rusi,  nemti, din nou rusi, din nou turci…Americanii n-au binevoit.

In aceste zile se pregãteste un referendum pentru organizarea Bucurestiului; au aparut si lozinci care indeamna la apararea Capitalei de acaparatoarea Elena Udrea; mie, ca venit aici in interes de afaceri, nu-mi prea pasa, insa sotia cauta de câteva zile pe cei care aduna semnãturi; de trei ori a gãsit cortul de la Turda-Averescu fãra voluntari…A zis cã-i reclama lui Chiliman…

Cei mai multi vecini sunt bãsisti, nici n-avem cu cine discuta politica; noroc cu blogul, cu e-mailul…

Mi se pare  cã ultimii bucuresteni cu vocatie de cetateni si-au epuizat energia in luptele cu FSN-ul; provincia n-ar trebui sã se mai  increada in inspiratia politica a „capitalistilor”, cum bine ne-a zis-o Zamfir.

Ultima zvâcnire a anti-fesenistilor a fost aducerea lui Bãsescu la putere

Adevãrul este cã bucurestenilor nu le-a mers rãu niciodata, deci nici acum; o garsoniera, achizizionata cam moca dupã revolutie, se inchiriaza tinerilor cu 200 de euro, somajul este ca inexistent, mâncarea nu-i scumpa…

Referendumul nu va putea fi validat din lipsa de participare.

In urmã cu aproape un veac, un cam batran neamt, deci nu ne putem baza in totalitate pe el, a constatat despre bucuresteni urmatoarele:

Un neamt la Bucuresti: feldmaresalul von Mackensen


August von Mackensen vorbeste despre viata in Bucurestiul inceputului de secol XX din pozitia de sef al ocupatiei germane (din 1917 pana in 1918 feldmaresalul a fost guvernatorul Romaniei, controlata de Puterile Centrale): „Exista în Bucuresti delicatese admirabile, care în Germania si Austria nu mai sunt cunoscute decat din auzite… Ce nu se poate cumpara cu 3 lei! O farfurie cu salata savuroasa, cu friptura rece, cârnati, rinichi si creier, foarte gustat aici, o minunata pâine alba pufoasa, cu un vin local magnific, din care trebuie baut cat se poate. O placinta cu mere si branza cu unt incheie, de obicei, masa. Inimaginabil de minunat: în România au înca sapun veritabil fara argila si
parfumat. Se gaseste la fiecare colt de strada cu o jumatate de leu.”
Si cucoanele de la Bucuresti au parte de o descriere plastica: „Femeile au piciorul mai putin acoperit decat la Pesta si la Viena si par putin impresionate de înfrangerea patriei (…) Batranul feldmaresal (avea 68 de ani cand ajunge la Bucuresti) vorbeste si despre „inclinatia doamnelor din Bucuresti de a se arata pe strada cu mari decolteuri, maneci si ciorapi transparenti si cat mai putin imbracate”.

3 răspunsuri to “Ultimii apãrãtori ai Bucurestiului…”

  1. Zamfir POP said

    Fiind din Turda, sunt turdean. Tu, fiind din Capitală, eşti capitalist! Nu te da-napoi: eşti un Mitică!

  2. daurel said

    @Zamfir, nu raspund la provocari !

  3. Florina said

    Cu ce te-a provocat Zamfir? Iartă-mi curiozitatea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: