Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Ce s-a vrut si ce-a rezultat

Posted by daurel pe 14 martie 2011

Am fost onorat cu o leapsã de la jurnalista Cati Lupascu. Am citit si, recomand de-asemenea, ceea ce au postat pe aceasta tema LiaLia si Incertitudini. Este vorba despre visele copilariei si adolescentei. In postarile mentionate au fost epuizate 3-4 forme de rãspuns, deci trebuie sã gãsesc altã abordare…; bineinteles, tot sincera… Imi amintesc mai mult ce voiau cei din jur sã mã determine sã devin: -cand aveam  5-6 ani, tata isi lasa uneori treburile si ma ducea cu forta  la grãdinita; motivul principal era sã mã indepãrteze de vecinul Gheorghea lui Simon, care se juca cam mult cu chibriturile…; puteau sã mã duca sora-mea sau frate-meu mai mari, insa se pare ca ei stiau motivul pentru care nu voiam sa dau ochii cu educatoarea: când aceasta isi facea, cam des, drum pe ulita noastra, ca s-o observe Nelu Savii, ii recitam ceea ce mã invãtase prim-junele mentionat: „ovodiţa be, he, he şedea-n cur si dohãnea; …ovodarii dupã ea” (Aici se impune o traducere a vorbelor unguresti: ovodiţa=educatoarea de la gradiniţa; ovodar=copil de gradinita; a dohãni=a fuma) – in perioada celor 8 clase eram amenintat cu rãmânerea la coada vacii; n-am prea inteles profunzimea amenintarii, deoarece vaca noastra traia natural pe lânga cei doi cai; preocuparea familiei erau caii… Acum mã gândesc dacã elevii de la oras erau amenintati cu ceva pe termen lung când nu invãtau… – in liceul rural româno-maghiaro-moroşano-oşenesc am fost indemnat in doua directii opuse; a câstigat majoritatea, adica profesorii de la materiile exacte; cititorii prezentului blog pot aprecia daca avea sau nu avea dreptate domna Doina Tauf, profesoara  de limba si literatura româna…Daca nu era gramatica, altul a ar fi fost traseul…Doamna profesoara sustinea ca, totusi, am sanse la facultatea de profesori de româna…Poate mã intorceam mai repede la coada vacii…Poate acum accesam fonduri europene si eram avantajat de cresterea preturilor la alimente… …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Ajunge atât; probabil ar fi ocazia sã mai spun cã am luat examenul tehnic pentru a fi trimis in Canada la specializare in centrale nucleare; am fost examinat si in teoria functionarii si sigurantei acestora… Domnul avea alte planuri cu mine…; am fost respins din lotul canadian din cauza  dosarului; nici azi nu stiu daca au gãsit ceva periculos in partea familiei mele originare sau a soţiei; oricum, directorul general de la IMGB, Babici Emanuel, sãtmãrean, pe atunci deputat in Marea Adunare Nationala, mi-a spus sã nu insist, sã nu rãscolesc…Mi-a propus sa ma angajeze in marea uzina, insa era foarte departe de domiciliu. Poate-mi fac timp sã depun cerere la CNSAS, pâna mai este acolo Dinescu, prietenul vecinului meu Stelian Tanase…

5 răspunsuri sa “Ce s-a vrut si ce-a rezultat”

 1. Ei, bine, da, chiar e o alta abordare. Una fericita spun eu, pentru ca m-am distrat pe cinste, zau asa. Dilema o rezolvam: eu m-am nascut si am crescut la oras (din parinti alungati de la sat ce-i drept), dar amenintarea era aceeasi: la coada vacii, desi chiar nu pricepeam ce inseamna asta.

 2. Mulțumesc pentru pomenire- cuvântul l-am învățat de la dumneavoastră; amenințarea „ o să rămâi la coada vacii„ i se tot repeta fratelui meu, eu n-am dat ocazie.
  Cei doi domni în care v-ați pus speranța tot împreună sunt?
  cu atâtea divorțuri..

 3. Am primit si eu leapsa de la Gina si Mirela, insa nu acum n-am fost in stare sa raspund.
  Imi pare rau ca nu ati ajuns in Canada, precis ati fi fost un mare specialist in centrale nucleare.
  Nu stiti de ce nu mai apare domnul Stelian Tanase la RTV?Emiiunile lui imi placeau, in special cea cu domnul Mircea Dinescu.

 4. […] Daurel.Ce s-a vrut si ce-a rezultat […]

 5. daurel said

  @Cati Lupascu, la coada vacii poate fi o munca independenta; fara cod, fara stres…

  @Incertitudini, Stelian Tanase stie ca (inca) prietenul lui Mircea Dinescu s-a suparat si nu mai vrea cu dl Calinescu; care nu-i tocmai domn…

  @Supravietuitor, multumesc de apreciere. Stelian tanase zice ca l-au scos noii manageri fara explicatii, insa nu-i trist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: