Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Planuiesc a treia dezamagire

Posted by daurel pe 20 septembrie 2010

Despre dezamagiri am mai postat; le tratez ca pe ceva pozitiv si  necesar devenirii;… n-ar fi nimerit sa (mai) zic maturizare…; dar mai stii?

De câte ori am  ocazia, reamintesc: dezamãgirea este iesirea  din amãgire, din  vrajã…

Am mai scris cã m-a dezamãgit imediat dupa ’89 Octavian Paler,  in urma participarii la  lansarea unei cãrti; nu era cel bãnuit in spatele operei, nici cel de la televizor…

Ceva asemanator am simtit când am fost la o conferinta sustinuta de George Pruteanu…

Nici nu caut sã identific precis ce mi-i facea antipatici…Poate nu mi-a plãcut nici comunitatea de admiratori plãtitori…

Nu neg , este posibilã si o incompatibilitate politica…

Vorba aia: pãrerea mea.

Nu-i o lauda, ci o realitate: am la activ numai doua intâlniri-spectacol cu personalitati; sper cã mã fac inteles: mã refer la intâlniri cu intrare plãtita, intalniri-eveniment. Ca o paranteza, trebuie sã spun cã n-am fost nici la spectacolele date  pe stadioane de cãtre  A. Pãunescu, dar nici la ale lui Michael Jackson si ale altor vedete…Probabil cã nu m-am dus din cauza cã trebuia sã rãmâna cineva sã pãzeasca casa…; poate era si prea mare cheltuiala…

Mi-am tot planificat in ultimii ani sã-mi iau bilet la o intâlnire cu Neagu Djuvara. Ca veni vorba, n-as da banu’ (25 de lei), nici nu mi-as schimba programul, pentru a-l intâlni pe Andrei Plesu…; nici pe Dinescu, chiar dacã m-ar invita la Cetate.

Ajung si la subiect: mã intereseaza  sã particip, sã aud cum se exprimã, sã-i vãd eventualele ticuri si rictusuri, ale recent laureatei cu Nobelul pentru literatura.

Incã n-am citit nici o carte de-a doamnei, nici n-am auzit-o vorbind;  este posibila o legãturã de durata…

10 răspunsuri sa “Planuiesc a treia dezamagire”

 1. Am citit două dintre cărțile Hertei Muller-”Animalul inimii” și” Încă de pe atunci vulpea era vânătorul”.Interesante cărțile, dificilă lectura.
  Îmi doresc să o ascult, pe 29 luna asta, da?

 2. Oare ce mi-ar putea dezvalui mai mult omul, autorul, decat cartea sa?Mi se pare o impietate de pilda, ca s-a publicat corespondenta dintre Veronica Micle si Eminescu…Desigur, poezia lui nu a pierdut nimic dar suferinta Omului m-a durut enorm, mai mult decat a poetului.Si multi dintre noi care azi, isi ofera cu voluptate secretele multimii, renunta la orice fel de intimitate de dragul celebritatii…Prefer sa disociez omul de artist.

 3. CELLA said

  plănuiesc să stau p-aproape, am o curiozitate pozitivă 🙂

 4. Mirela said

  Interesantă ieșire din amăgire…E bine să ieși, să mergi la concerte, la întâlniri cu publicul, dacă ai posibilitatea. N-ar trebui să fie inaccesibile omului care muncește, dar asta-i altă poveste. Îmi amintesc de un profesor de la Academia de Arte vizuale, care m-a dezamăgit ca om atât de profund, încât nici n-am vrut să particip la vernisajele și expozițiile lui de artă. E bine, e rău, nu mă interesează! Mi-e greu, la nivel micro, să discociez…Dar există acei mari oameni pe care-i scuz și îi admir ca artiști, savanți, oameni de cultură, etc, indiferent de ”orientarea sexuală, politică sau religioasă”. Poate pentru că nu i-am cunoscut personal, fiind din alte zări și de pe lângă alte mări. O fi și asta o explicație!

 5. pentru orice eventualitate-
  http://incertitudini2008.blogspot.com/2009/12/animalul-inimii-fuge-ca-soaricele.html

 6. sebra said

  „Leagănul respiraţiei”-lectură dificilă aşa cum spunea şi Incertitudini. Am dat vina pe mine, gândindu-mă că mai rărind-o cu cititul, mi-am pierdut şi exerciţiul înţelegerii.

 7. daurel said

  @Incertitudini, azi l-am intrebat pe Stelian Tanase, cum se poate ajunge la conferinta; mi-a trantit:” nu ma intereseaza, n-a vrut sa vina la emisiunea mea, desi am debutat in aceiasi zi (?)…Ne stim f. bine; ea a parasit Romania si a luat Nobelul…”
  Asta-i adevarat si de neiertat…
  PS.Dl Tanase este necajit; isi repara acoperisul reparat anul trecut…

  @Maria Postu, nu pot face disocierea; NU VREAU sa fac disocierea…Este complicat, azi zic numai ca ma refer la artistii deveniti persoane publice…
  Sunt convins ca Eminescu nu si-a dorit, cel putin in timpul vietii; Macedonski si altii l-au atacat cu cruzime; cruzime la care presa actuala n-a ajuns; inca…

  @Cella, comunicam…

  @Mirela, persoanelor publice, deci si artistilor notorii nu pot sa le trec cu vederea orientarile corect mentionate; s-ar putea sa-i dezorienteze pe apropiati mei si pe apropiatii apropiatilor mei…N-ar trebui sa-ti reamintesc: artistii transmit mesajele frumos ambalate, placut mirositoare, subtil…; inclusiv subliminal…
  Vorba ardeleanului: au multa minte, da’ nu-i toata buna…

  @Incertitudini, multumesc; am recitit cu interes.

  @Sebra, ceva, ceva tre’ sa fie deosebit, altfel decat Cartarescu; doar n-o fi periat pe batraneii de la comitet…Sau au desemnat-o masoneria?

 8. Pe strada dumneavoastră nu este niciun” nobel”? Încă?

 9. daurel said

  @ Incertitudini, inca nu sunt pe strada mea nobelisti, insa am vecini pe familia Nobilescu…

 10. ..-escu? Nu!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: