Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Am primit de la…

Posted by daurel pe 9 august 2010

…Sandu din Sighisoara:

MAI MULT DESPRE: cafea
Daca tot obisnuiesti sa bei cafea in fiecare dimineata, de ce sa nu „reciclezi” zatul de cafea pana seara cand te intorci de la munca? Nici nu ai idee cat de folositor poate sa-ti fie! Iata 15 intrebuintari la care nu te-ai gandit!
1. Tine la distanta insectele! Imprastie zatul de cafea in locurile in care banuiesti ca ar permite patrunderea insectelor in casa ta, precum si in curte si in gradina.

2. „Ingrasamant” pentru legume! Fermierii au descoperit aceasta interbuintare care le-a asigurat cele mai frumoase produse agricole: rosii, morcovi, pepeni. Zatul de cafea adauga vitamine, minerale si nitrogen solului, imbunatatind calitatea legumelor si protejandu-le de „nvazia”insectelor.

3. Nu permite raspandirea cenusii dn soba/semineu! Inainte sa evacuezi cenusa, imprastie putin zat de cafea proaspat. Acesta nu va permite cenusii sa se raspunadeasca in aer.

4. Improspateaza-ti garderoba! Daca hainele tale de toamna sunt in culori maronii te poti folosi de cafea si zat la spalare. Vei intretine mai bine materialul daca adaugi la fiecare spalare cafea si zat.

5. Brunetele isi pot clati parul cu cafea! De asemenea, acest procedeu foloseste si pentru persoanele cu parul roscat in nuante inchise, reimprospatand culoarea parului.

6. Inamic al celulitei! Nu vei reusi sa scapi de celulita fara un program de exercitii regulat si intens, insa poti sa o atenuezi folosindu-te de puterea zatul de cafea. Amesteca zatul de cafea cu un albus de ou, aplica pe coapse si fund, dupa care inveleste zona in folie de plastic. Lasa sa actioneze o jumatate de ora!

7. Pe post de exfoliant! Foloseste zatul de cafea in ritualul tau zilnic de ingrijire a pielii. Deoarece indeparteaza celulele moarte si stimuleaza productia de noi celule, zatul de cafea tonifica pielea. Amesteca ulei de masline, vitamina E uleioasa sau ulei de jojoba cu zatul de cafea si maseaza pielea.

8. Improspateaza bronzul obtinut in timpul verii! Se fierbe zatul de cafea in apa (o cana) si dupa ce s-a racit aplica pe piele. Lasa-ti pielea sa absoarba cafeaua timp de 20 de minute si apoi indeparteaza cu apa rece.

9. Odorizantul perfect pentru frigider! Este foarte simplu, trebuie doar sa pui zatul de cafea intr-un recipient si sa-l depozitezi in frigider. Va elimina mirosurile deranjante!

10. Reteta pentru body scrub! Amesteca 1/2 cana de zahar brun, 1 lingura de extract de vanilie, 1 lingurita de scortisoara, 1/8 cana ulei de aloe vera cu zat de cafea proaspat. Maseaza corpul si fata, apoi indeparteaza cu apa calduta.

11. Scrumiera ta va fi foarte curata! Daca te deranjeaza mirosul scrumierei si nu poti sa scapi nicicum de el, imprastie putin zat si foloseste un prosop pentru a curata scrumul de tigara. Apoi, se spala cu apa fierbinte.

12. Fa o coca! Daca amesteci putin zat de cafea cu 1/2 cana zahar, 1/2 cana malai si apa cat este necesar poti sa obtii o coca delicioasa. Tu decizi ce consistenta vrei sa aiba!


13.Data viitoare !


Reclame

9 răspunsuri to “Am primit de la…”

  1. Foloseam si noi zatul de cafea ca ingrasamant la florile de la locul de munca.Si scrumul de tigara, anti paduchi de plante.

  2. […] Daurel.Am primit de la… […]

  3. […] Daurel.Am primit de la… […]

  4. oanaclara said

    Interesant,desi nu m-as vedea „purtand” zat de cafea . Il folosesc si eu pentru plante atunci cand fac cafeaua fara zahar. 🙂

  5. Foarte drăguț gestul prietenului dvs.,Sandu din Sighișoara!
    Știam de efectul zațului asupra florilor, chiar dă roade.
    Mă gândesc cum ar fi la clătirea părului cu cafea..
    p.s.doamnele ar trebui să vă mulțumească pentru atâtea informații

  6. daurel said

    @Supravietuitor,eu fac zilnic cafea expresso si ramane zat uscat; am inceput sa-l adun.

    @Oanaclara, nu m-am gandit la zahar; dauneaza la plante?

    @Incertitudini, doamnelor le este greu sa recunoasca, asa ca stau linistit.

  7. oanaclara said

    Din cate am inteles , nu prea e indicat sa folosim zatul de la cafeaua cu zahar ca ingrasamant. Tin mult la florile mele si nu mi-am permis sa fac experimente sa vad daca e adevarat. 🙂

  8. Zamfir POP said

    Unele, le ştiam. Îţi mulţumesc pentru cele pe care nu le ştiam.
    Din păcate, eu sunt mare prietenul ce nes-ul!

  9. Formidabil – nu mi-a fi trecut prin cap ca poate avea atatea intrebuintari..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: