Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Rezultatele cautarii

Posted by daurel pe 23 mai 2010

Navigând (!) pe internet, uneori apare expresia din titlu. Pentru cei preocupati de ontologie,  postarea va fi o dezamãgire…; dar dacã tot au ostenit pâna aici, le recomand ceva consistent: Andrei Plesu pe site  http://www.erudio.ro/. Imi place umorul bonom al dlui Plesu, care zice undeva: „Când folosesc cuvântul ontologie, câteva doamne din salã cad in transa…”

Mã incurc in cãutarea propriilor mele articole; le rãscolesc pentru a reposta ceva potrivit; de obicei, am mai multe rãspunsuri, decat eventuale intrebãri…; desigur, am rãspunsuri mai mult pentru intrebãrile altora! De obicei nu pun intrebari, ci dau sentinte/solutii…; oricum nu le ispãseste/urmeaza nimeni… Cred cã am gãsit un articol potrivit pentru un sfârsit de an scolar; contine si o intrebare.

Instructiuni de folosire

Scris pe mai 28, 2009

Inainte de a pune in functiune primul televizor, primul autoturism, primul telefon mobil,…, am citit instructiunile de folosire.  Ba am sunat, chemat, si un prieten. Dupã un timp,  am inlocuit bunurile amintite cu altele mai complicate. N-am mai citit instructiunile de folosire, n-am consultat pe nimeni… M-am descurcat, dar nu le-am folosit la capacitatea lor maximã. Nu numai cã am plãtit niste functii pe care nu le folosesc, dar simt cã insult inteligenta acelor inventatori, din lumea largã, care s-au gândit sã-mi facã viata mai usoarã; ….dacã nu mai fericitã…  Televizorul are jumãtate canalele nefolosite, teletext etc …; telefonul mobil are si el…. stiti dumneavoastra câte posibilitati; calculatorul si internetul nu va mai spun câte pot face…N-am intalnit oameni preocupati  sã cunoascã toate functiile bunurilor folosite. Admit cã exista asemenea oameni. Nu cred ca cineva foloseste toate functiile aparatelor, deoarece este nepractic; oricum mai inainte ar trebui sa le cunoasca! Acum ar trebui sã zic o glumã, o desteptãciune, cum incheiam de obicei. Azi apare o intrebare (/o/) .  Primeste cineva la majorat sau dupã bacalaureat, instructiunile de folosire a vietii? Dacã raspunsul  e  “da!”, mai sunt valabile instructiunile?

8 răspunsuri to “Rezultatele cautarii”

 1. 1.Cand habar nu aveam, mi-am dat seama ca am facut un fimulet cu telefonul mobil.( nimic de ascuns)
  2. Dupa bacalaureat, tata mi-a spus ca sunt majora.
  p.s. poate ca ar fi trebuit sa mai astepte putin.

 2. […] Andi Bob, Baiatul, Theodora, Caius, Calin, Cati, Cosmin, Cristian Dima, Cristian Lisandru, Daurel « […]

 3. emahategan said

  Eu cred ca fiecare din noi a primit instructiuni de folosire a vietii,hai sa zicem nu doar in cei 7 ani de acasa,ci in 15-20 de ani de”Acasa”,numai ca la oameni nu se pot aplica ca la aparate.
  -fi bun ,dragul tatei;
  -sa nu poftesti lucrul nimanui;
  -cedeaza in fata prostiei,oricum nu poti invinge;
  -„sapte sate n-au ce-mi face,daca trec si le dau pace”;
  ,sunt doar cateva sfaturi ce-mi vin acum in minte,primite de la tatal meu.
  Ca viata mi-a rezervat surprize,nu pot sa neg.Am cautat sa adaptez instructiunile la situatia data.Cred ca am reusit,in mare parte,pentru ca nu pot sa ma plang ca viata a fost vitrega cu mine,in comparatie cu altii….Sau poate asteptarile mele nu au tintit prea sus?

 4. Ma recunosc in postarea de azi.Nu ma mai intereseaza sa stiu toate functiile bunurilor, chiar daca sunt putine.Nu am rabdare sa citesc instructiunile de folosire scrise pe multe pagini si cu litere mici.Prefer sa le citeasca unul dintre baietii nostri, mai exact cel mare si sa ne explice el.E mai usor de inteles asa.
  Poate ca va veni ziua cand voi citi instructiunile si le voi aplica cum faceam cu ceva vreme in urma.
  Duminica frumoasa!

 5. […] Gina.Astazi nu se munceste, Daurel.Rezultatele cautarii, […]

 6. […] să te familiarizezi cu labirintul său, ah, ce ne mai place! Te urmărește cu răbdare, știind că vei avea cea mai plăcută surpriză. Sub privirea lui aparent distantă, sub masca aurală din a cărei lumină te hrănești […]

 7. daurel said

  @Incertitudini.1.Banuiam eu, ca nu-s original; 2.Parintilor le dam prea tarziu dreptate; nu zic „din pacate”; daca recunoastem, se iarta.

  @Ema. Bune sfaturi! usor de retinut…; spre ce tzintim…Important este sa nu ne comparam cu cineva…

  @Supravietuitor.Mai sunt tineri rabdatori.

  @Andi. Citatul are asocieri convingatoare; l-am citit cu bucurie.Multumesc.

 8. oanaclara said

  Instructiunile de folosire le inveti pe parcurs, dupa o serie de cucuie acumulate din pricina faptului ca te lovesti destul de zdravan si des cu fruntea de pragul de sus, in timp ce in urechi iti suna refrenul cunoscut de toata lumea: „Ti-am zis eu!” 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: