Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Supermarket

Posted by daurel pe 14 martie 2010

Prima institutie de acest tip am vãzut-o in Ungaria,  prin anul  ’93 …Tot atunci am vãzut o autostradã… Dacã biserica este o institutie, atunci si supermarketul este tot o institutie; duminica sunt in concurenta directã…Nu comentez cât de bune sau rele sunt aceste magazine pentru cetateni si pentru producatorii autohtoni.  In mod sigur sunt bune pentru stat; in cazul Romaniei, pentru politicieni; din toate punctele de vedere. Mai intâi,  bãietii destepti cumpãra ieftin terenuri potrivite, le comaseaza, aranjeaza cu autoritatile sã tragã in zona sosele bune si alte utilitãti. Apoi, sunt momiti reprezentantii marilor lanturi de magazine. In aceasta fazã sunt corupti directorii de investitii ai multinationalelor. Dupã deschidere, directorii de vânzari vor da spagã diverselor autoritati locale de control si supraveghere…Ce câstiga in realitate statul?  Mult!  La volumul de vânzari, evaziunea fiscala in supermarketuri este neglijabilã…Am in fatã un bon fiscal in suma de 1.000.000 de lei. TVA-ul este 159.ooo de lei; de ce nu-i 190.000, adica 19% ?  Asta nici  fostul sef  al fiscului, Sebastian Bodu, n-a stiut calcula in direct la televizor…Poate cã magazinele mai  varsa si 16% din profit…; dacã sunt unii mai prosti si declara profit…Oricum, cumpãratorilor de la surermarket li se aplica ferm impozitul pe consum: tva-ul. Cred cã este singurul loc unde statul poate sã-i taxeze, indirect, pe cei ce lucreaza afarã si trimit bani familiilor; ma refer la cele 7 miliarde de euro/an trimisi oficial de curajosii emigranti. Deschiderea Clujului spre multinationale  ar fi, dupa unii analisti, explicatia evidentierii dlui Boc in fata concitadinilor lui; in fata natiunii l-a  adus dl Basescu, cunoscator al avantajelor supermarketurilor; stiti problema celor  din zona Baneasa; le-a dat, când era primar, toate facilitatile necesare. Marele merit al dlui Boc este cã asculta ordinele sefului direct. Las politica… Protestul fatã de aceste magazine, ori fata de statul care le sustine, nu este evitarea lor; micile magazine tot de acolo se aprovizioneazã, deci vand mai scump…Soluta ar fi sã cumpãrãm direct de la producatori si de la contrabandisti…Sau, sã ne lucrãm pamantul mostenit de la pãrinti folosind energii regenerabile. Utopii…

6 răspunsuri sa “Supermarket”

 1. […] Rege cu frică de Dumnezeu. 4) Domnișoara de (la) latină ! – Au o vastă cultură. 5) Prietenul doamnei de franceză – Cu apucături obișnuite. 6) Schimbarea la față – Tors gol ! 7) Un cal în catalog […]

 2. Supermarketul este o iluze ca economisesti, timp si bani cand de fapt, tentant fiind cu oferte si promotii, nu bagi de seama cand bagi in cos un produs care e chiar mai scump decat in alta parte.Am auzit ca anumiti producatori, pentru a-si etala marfa cat mai la vedere, sa tenteze pe cumparatorul grabit, dau spagi uriase.Asa o fi?Personal am observat cum anumite lactate foarte bune si sanatoase, pe care le iau din cartier, lipsesc din supermarketuri.Poate nu au dat spagile necesare?

 3. Adrian SM said

  Voi nu vedeţi decât faţada poleită.În spate e o „mizerie” inimaginabilă…

 4. De multe ori, am ajuns acasa cu produse de care nu aveam neaparata nevoie.
  Urasc momentul cand simt cum se fura si in acest mod.

  M-am lecuit. Imi fac cumparaturile din locuri ‘ studiate’.

 5. Dana said

  Ar fi bine sa apuc ziua cand o sa se organizeze ferme ca in alte tari din vestul Europei. Deocamdata, nu cred ca mai are cine sa lucreze pamantul, taranii s-au mutat la oras si-si fac cumparaturile la supermarket,iar pamantul mostenit de la parinti l-au vandut orasenilor, care si-au ridicat vile si nu-si strica manutzele cu lucrarile agricole.

 6. daurel said

  @Maria Postu. Asta sugerez si eu: direct de la producatori; cand este posibil… @Adrian SM. Mai bine ca nu stim… @Gina.Sunt profesionisti in a pacali cumparatorii cu promotii si tombole… @Dana. „Si mai am la mine acasa o palma de ogor…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: