Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Hotul de pagubas

Posted by daurel pe 4 ianuarie 2010

Cã se fura pubelele pentru gunoi, uneori cu gunoiul in ele, este un fapt  banal. Se furau si butoaiele metalice improvizate, folosite inainte de era europubelelor…Surpriza a  fost cã un vecin si-a recuperat, cu ajutorul politiei, europubela furatã. Când mi s-a furat si mie pubela am incercat sã depun plângere la politie. La prima încercare, chiar in ziua furtului, mi s-a spus cã nu este nici un politist disponibil sã-mi primeasca sesizarea, dar ei ma sfãtuiesc sã renunt. Totodata am primit si o lectie de civism. Am aflat cã noi, adicã cetãtenii, suntem vinovati, deoarece cumpãrãm lucruri furate…Am incercat sã neg…”‘Hai, domnule! N-ai cumpãrat niciodata un telefon mobil pe stradã?” .N-am fost lasat sã le spun cã primesc telefoanele demodate gratuit sau la pachet cu abonamente pe termen lung…”Nici tigãri de la Obor?” Aici m-a prins! Nu m-am lãsat intimidat si m-am prezentat in altã zi, la ora stabilitã,  sã depun documentul scris. N-a fost sa fie: nu stiam seria europubelei furate. La a treia incercare am reusit, dar hartia scrisã de mine nu era valabilã: mi-au dictat ei o plângere si o declaratie conform procedurilor din codul penal. Mi-am amintit de prima copilarie, cand am auzit povestea unor studenti prinsi la furat de mere in grãdina parohialã. „Tâlhari nerusinati, mi-ati luat si scara de la podul casei!”  a strigat preotul. Tinerii i-au dat replica: „Lasã pãrinte gargara, am vãzut noi, n-ai nimic in pod!”

8 răspunsuri to “Hotul de pagubas”

 1. Gina said

  Credeam ca doar aici, se intampla chestii de astea. Sau ca eu nu stiu sa-mi apar drepturile.
  Nu povestesc, pentru ca as ocupa prea mult spatiu , dar ma inchin sa nu mai fiu obligata vreodata sa reclam ceva.

 2. sebra said

  Păi şi cum, tu nu ţi-ai notat seria de la pubele? 🙂

 3. Stim, cunoastem …
  Cand esti culpabilizat astfel – in acel moment parca saliva din gura devine brusc amara, si-atunci ori o scuipi ori o inghiti !

 4. daurel said

  @Strongvaleriana.Asa este; suntem mereu vinovati, mereu invinovatiti. Este o vorba:hotul cu un pacat, pagubitul cu mai multe!

 5. daurel said

  @Gina.Se traieste in nesiguranta peste tot in Romania, dar ne-am obisnuit.

 6. daurel said

  @Sebra.Daca-mi fura banii, trebuia sa demonstrez ca i-am avut…Pubela era primita cu proces verbal de la firma cu gunoiul …

 7. Zamfir POP said

  Dacă ţi s-a furat ceva, eşti, din start, vinovat. Nu ai luat toate măsurile de siguranţă ca să nu ţi se fure. Până se termină beşteleala ta pentru această gravă culpă, nici nu începe vreo căutare a făptaşului. Când, în sfârşit, începe, ori este plecat din ţară, ori s-a prescris fapta!

 8. daurel said

  @Zamfir.Am cauat si eu sa public ceva din cotidian…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: