Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Sa nu-i dai romanului sa aleaga

Posted by daurel pe 29 noiembrie 2009

Vãd cã in titlu, din cauza  diacriticelor, n-a apãrut român, dar nu cred cã mã citesc multi din Roma…Azi, dupã aproape 20 de ani, m-am lãmurit de ce nu mã trezesc foarte odihnit: am dormitorul spre rãsãrit, deci soarele, nu masinile, nu ceasul imi stricã dulcele somn de dimineata…Tot azi, mi-am dat seama cã, n-o sa fiu multumit de nici o locuintã, decat dacã  va avea prispa si  curtea spre rãsãrit, cum au majoritatea caselor din satul natal. Desigur, soarele de dimineata intra in toate camerele, dar oamenii erau deja la câmp…Acolo, in satul formãrii, toata lumea stia când clopotarul s-a imbãtat si  „n-a bãtut de amiaza”  la timpul  legal; dupã umbra streasinii fata de casa, se stia cand este vremea mesei de pranz, masa cu care nu se glumea…Cam acestea vor fi problemele cu care mã voi confrunta, dacã si când, imi voi alege o casã sau un loc de casã…Cred cã, vorba prezidentiabililor, aceste aspecte, ale confortului si meselor regulate, sunt  „adevarãtele probleme ale romãnilor” !

12 răspunsuri to “Sa nu-i dai romanului sa aleaga”

 1. Mirela said

  Daurel, sa nu uiti, dupa ce-ti ”muți” casa spre est, sau patul, mă rog…să NU pui oglinda în dormitor, sau măcar pune-o după ușă, să nu fie vizibilă din pat (mamă!) Apoi…să nu pui patul așa: lângă ușă, în dreptul ușii, perpendicular cu ușa…unde îl pui, în consecință!? Și încă un lucru important: dormitoarele casei să NU aibă niciun perete comun cu baia, bleah, nu se poate să fie în comun cu baia vreun perete! Râdem noi, dar unii au făcut avere cu feng, pe considerentul ca unii pot fi ”shui”! Seară bună!

 2. Geocer said

  Uite ca acum imi dau si eu seama ca dorm intr-o camera orientata spre rasarit. De-aia fiu-meu care doarme in dormitorul dinspre apus se trezeste mai odihnit decat mine !

 3. daurel said

  @Mirela. Cred ca am citit ceva „shui”… Multam!

 4. daurel said

  @Geocer.Fen shui!

 5. lucia said

  Pai, au dreptate prezidentiabilii.Dormitorul imi este orientat spre nord,si tot ma trezesc la ora 5 dim.,pranzul il ia toata lumea pe apucate,daca-l ia,si cand ne intalnim,ne privim shui,si in loc de buna seara intrebam;traiti bine? 🙂

 6. daurel said

  @Lucia. Unii shui, altii hai-hui! Eu nu ma iau dupa fen shui; a adus vorba artista clujeanca Mirela Pete,( pe care o recomand a fi accesata de pe blogroll-ul meu).

 7. da, de multe ori persistam intr-un traditionalism … defazat ! 🙂

 8. daurel said

  @Strongvaleriana. Traditional femeile elvetiene nu aveau drept de vot, iar tara avea cel mai ridicat nivel de trai; apoi s-au dat drepturi femeilor…

 9. sebra said

  Ai uitat să spui de ora de stingere.O dată cu găinile.Găini care se culcă, cum se întunecă, deci iarna pe la 17,30 🙂

 10. Mirela said

  Daurel, buna dimineata de decembrie si La mulți ani!
  ”Traditional femeile elvetiene nu aveau drept de vot, iar tara avea cel mai ridicat nivel de trai”, subscriu la ceea ce se află mai presus de fraza în sine. (Să știu că-mi ridic toata tagma muierească, din care fac parte, în cap). Dacă muncim cot la cot cu voi, NU mai facem NIMIC în casă….și ce e o casă fără căldură (și mâncare proaspătă, estetică, zâmbete…), aer curat, etc…e doar o casă. Așa, e un CĂMIN. Demodat… știu, depășit…știu, dar atât de adevărat! M-am săturat de minciună și femei obosite. Chiar și super-femelele de pe ”sticlă” apelează barbar la bisturiul ”estetic” pentru a face față… e jalnic. Soluție e undeva la mijloc. Shui’ nu cred că ne mai poate dumiri! Zi frumoasă!

 11. daurel said

  @MIrela. Eu am reprodus ce se discuta in Flvetia….

 12. daurel said

  @Sebra. Televiziunea ne impune programul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: