Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Avatarele ne pot transforma in sociopati

Posted by daurel pe 16 noiembrie 2009

„Desi sunt adesea privite ca  niste caracteristici amuzate si inocente ale tehnologiei digitale, autoportretizarile sau avatarele dintr-un mediu virtual le pot afecta acestora psihicul” se afirma intr-un articol publicat de  „Descopera” : (http://www.descopera.ro/dnews/5108517-avatarele-ne-pot-transforma-in-sociopati/) P.S. Am cãutat pe internet avatar si   sociopat. Avatarul meu este reprezentat de cei doi caini negri, care par ca mã pãrãsesc…

6 răspunsuri sa “Avatarele ne pot transforma in sociopati”

 1. lucia said

  Studiul nu ne arata, ce influienta poate avea propria noastra infatisare.Si de aici s-ar naste alte intrebari:fata?profil?postura?poza de grup?varsta neadecvata(de pilda unii pun poza unui copil, din propria familie, sau nu)etc.

 2. daurel said

  @Lucia.Ne pot transforma…Adica in anumite conditii…Ei au dat exemplu cu imbracamintea neagra si tendinta spre violenta…Ma intreb si eu…

 3. CELLA said

  tehnici de manipulare(?) 😉
  cîtă vreme ‘mă îndoiesc’ nu am să mă frîng, cred că ultima mea vorbă o să fie aceiaşi: de ce?
  mă ‘foiesc’ prea mult în diverse’studii’, pot chiar să-i disper pe ‘cercetători’
  tind(fără să ajung, poate) spre ‘categoria neîncadrabili’
  ce avatar imposibil pot fi uneori 😆

 4. Mirela said

  Avatarele ii pot influenta SI pe ceilalti, cu care vii in contact in lumea virtuala. Am participat la un concurs cu premii in carti pe un forum, unde am si castigat un pachet de la Humanitas. Era un singur concurent cu puncatj mai mare, la un moment dat, unul al naibii de aratos, se vedea din avatar (era o poza care il reprezenta, dupa spusele lui). Imi tot trimitea mesaje private in care, printre complimente, incerca cu viclenie sa caute raspunsuri la intrebari. Nu doar eu eram vizata, ci toate fetele, femeile de acolo. Ei bine, nu a castigat. In schimb, am aflat ca era… o pensionara in varsta! M-am distrat! Pai nu? A fost foarte inspirata si haioasa, ba a mai facut si „victime” in randul adolescentelor de pe forumul acela (nu mai este respectivul forum). Avatar!

 5. daurel said

  @Cella. Am citat doar despre ce mai se vorbeste in targ…Ma indoiesc, ma contorsionez si eu, dar de mai multe ori decat recunosc sunt pacalit, manipulat… „Neincadrabil”, intr-o ultima analiza, este tot o incadrare, o categorie… Multumesc pentru conversatia acordata!

 6. daurel said

  @Mirela. Interesant! Baba, zic cu simpatie, juca la doua capete; asta l-ar fascina pe STRONGVALERIANA…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: