Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Ce-ar fi fost daca…

Posted by daurel pe 25 octombrie 2009

…in 1992 bucurestenii si Ion Iliescu, deci democratic, l-ar fi convins pe Regele Mihai sã-si reia tronul?  Sunt convins ca ar fi acceptat si timisorenii…Azi m-am rusinat deoarece am uitat cã Majestatea Sa implineste 88 de ani.  Am aflat de la SUPRAVIETUITOR  si de la OCTAV PELIN;  le multumesc inca odata!  A fost, deasemenea,  ziua de nastere a neobositului domn Pelin. Acum, cã au plecat o parte dintre cititori, pentru restul, mai ingãduitori si mai curiosi, lansez o tema de meditatie: cum ar functiona blogosfera intr-0 dictatura? Stie cineva cum functioneaza in China?  Stiu ca istoria nu se scrie cu „daca”…Si, ce daca?

18 răspunsuri to “Ce-ar fi fost daca…”

 1. Cenanca said

  Daca”daca” nu ar fi,oare noi ce-am blogori?

 2. Postarea asta mi-a amintit de Stefan ZWEIG cu ”Orele astrale ale omenirii” in care acest ”daca” este impins intr-un creuzet adanc din care ies aburii unor concluzii surprinzatoare !

 3. Vania said

  Nu ştiu cum ar funcţiona blogosfera într-o dictatură şi sper să nici nu experimentăm!…

 4. Gina said

  Intr-o dictatura n-ar fi nici povesti, nici blogosfera. Vreau sa cred ca nu sunt superstitioasa, dar, pentru orice eventualitate, scuip in san!

 5. cristian said

  bun exercitiu; stimata gazda, de cate ori pe zi este blogul accesat prin serverul STS ? 🙂

 6. Chat Noir said

  Condițiile de participare la referendum (dacă te prezinți la prezidențiale – automat ești înregistrat și ca participant la referendum, indiferent ce faci cu buletinele de vot) – ne duc la primele semne de dictatură. E clar că referendumul va trece … parlamentarismul va deveni o glumă. Se pare că … monarhia constituțională este singura șansă la o democrație reală în România.

 7. daurel said

  @Cenanca. Cred ca sunt bloguri si in dictatura, dar cenzurate.

 8. daurel said

  @ Strongvaleriana. Am inceput sa caut pe unde am ratacit cartea mentionata…Acolo, si numai acolo, se afirma ca din cauza unei portite nepazite a cazut Constantinopolul…Chiar am crezut…

 9. daurel said

  @Vania.Probabil ca inca nu deranjeaza pe producatorii si distribuitorii de stiri.

 10. daurel said

  @Gina. Bine ati venit! Povesti se produc in dictatura;doar difuzarea lor este interzisa.

 11. daurel said

  @Cristian. Daca STS este un serviciu patriotic, cum banuiesc, ar fi bine sa faca economii…

 12. daurel said

  @Chat Noir. Aveti dreptate. Se pare ca miza este dincolo de alegerile pezidentiale.

 13. … in fond e acelasi exercitiu de imaginatie !
  Multam pentru majuscula ! :))

 14. stranum53 said

  am avut ocazia să urmăresc de aproape cum s-a format blogosfera în Republica Moldova în timp ce la putere erau comuniştii. a apărut ca o curiozitate, în a doua parte din 2007 şi în 2008, apoi au apărut primele bloguri serioase şi cu autoritate.

  ei bine, în primăvara asta au avut nenumărate probleme. de exemplu, blogul unei jurnaliste incomode pentru comunişti a fost blocat timp de mai multe săptămâni, iar în timpul demonstraţiilor din aprilie (care, din punctul meu de vedere, reprezintă o revoluţie) internetul a fost suspendat în unele părţi din Chişinău.

  în Cuba (e un blog de acolo pe care îl urmăresc) sunt câţiva bloggeri care, pentru a putea scrie postările, folosesc conexiunile internet ale hotelurilor. nu ştiu cum sunt lucrurile acum acolo, dar nu cu mult timp în urmă populaţia Cubei nu avea acces la internet.

  situaţia cea mai dramatică e în Coreea de Nord. pentru a ţine situaţia informaţională sub control, accesul la reţeaua internet este permis numai nomenclaturii, printr-un server din China. pentru restul, există un intranet naţional, cu un nivel de control absurd. nu ştiu în detaliu cum e în China, dar nu are cum să fie la fel de grav.

  aşa încât, răspunsul pentru întrebarea din postare privind funcţionarea blogosferei într-o dictatură variază: de la „foarte greu” până la „deloc”.

 15. @ stranum
  asta da raspuns ! 🙂

 16. daurel said

  @Stranum. Multumesc. Ma bucur ca si cei ce n-ati trait cenzura sunteti constienti de mecanismele puterii. Ciudatenia este ca nu afecteaza decat o foarte mica parte din populatie.Manelele si telenovelele nu se cenzureaza…

 17. Zamfir POP said

  Francezii spun că „cu cinci dacă poţi pune tot Parisul într-o sticlă”!

 18. daurel said

  @Zamfir POP. Sper ca s-au gandit s-o si goleasca, altfel trebuie mai multi DACA. Spiritual, se poate cu unul singur!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: