Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Sa nu-i zici fratelui tau …

Posted by daurel pe 16 octombrie 2009

Voiam sa titrez : „Iarna vrajbei noastre” .  Intre români este o vrajbã de douazeci de ani. Poate a fost si inainte, dar eu n-am luat-o in seama…Vrajba atrage dispretul, distantarea, oboseala, boala,  relatii reci. O iarnã continuã. O vrajba intre oameni considerati scoliti. Un timp, m-am lasat dus de val si mi-am exprimat anumite preferinte politice de moment. Reactia a fost imediata: au disparut unii cititori si au apãrut altii; mai putini… Am fost invitat sã citesc si sa public pe bloguri politizate, deci am fost catalogat, incadrat, caracterizat. In definitiv, asa am procedat si eu la inceputul blogãrelii: am neglijat 99 % dintre bloguri; unele din motive politice, altele pentru stil, altele nu le-am inteles. Desigur, fata  de o infinitate de oameni, nu m-am facut nici eu inteles. Acum stiu calea: trebuie citite si comentate cat mai multe bloguri, deoarece  „in fiecare floare, natura isi face incercarea”. Am observat aceasta atitudine la dl Ioan Usca, Vania, care are un blogroll impresionant, dinamic; adica elimina blogurile sataniste si necuviincioase…Inainte de-a-mi aplica o retinere fatã de politicã, pe perioada  campaniei electorale, mai vreau sa remarc cât de dãunãtoare este catalogarea semenilor. Un politician l-a facut pe altul „prostanac”, alt politician s-a prefacut ca nu stie cum il cheama pe liberalul cu plete…PROSTANACUL si PLETOSUL  sunt azi oameni de seama.

22 răspunsuri to “Sa nu-i zici fratelui tau …”

 1. Vania said

  Eu chiar am constatat că, prin nu ştiu ce greşeală, am eliminat şi acest blog. Am făcut acum corectura…

  Cât priveşte politica, pot menţine simpatizanţi ai domnului Băsescu, dacă au ceva de spus în afara acestui subiect.

 2. calinhera said

  Pfu, tocmai când ti-am transmis o leapsă politică…

 3. curier said

  eu as inlocui vrajba cu perversitatea

 4. Mirela said

  Cata dreptate ai…
  Eu iti doresc un sfarsit de saptamana linistitt, senin, frumos.

 5. daurel said

  @Vania.N-am prea sesizat simpatizanti ai domnului respectiv pe multe bloguri…

 6. daurel said

  @Calin Hera. Da, tocmai incerc un tratament anti-politica.

 7. daurel said

  @Curier.Nu este numai vrajba lor, ci si a noastra; n-as folosi acel cuvant…

 8. daurel said

  @Mirela. Multumesc, la fel!

 9. lucia.alexandru said

  @Daurel
  Tratamentul este imperios? Daca nu,amanati-l,va rog, un pic!
  Cam o luna….daca se poate!Sunteti o voce necesara.

 10. daurel said

  @Lucia. Alexandru. Frumos ati spus. Azi am comentat la Roxana Iordache. Ca niciodata, m-au accesat cativa de pe acel blog , fara sa comenteze („eu vad”, pe panoul de control, de pe ce bloguri vin o parte dintre cititori). Poate sunt prea suspicios, dar cred ca mai exista unii platiti sa vada ce, cine, unde…Sigur ca voi scrie, dar mai subtil, fara nume, subliminal…Pentru initiati!Multumesc.

 11. ce bine ar fi ca totul sa ramana doar la nivel de apreciere, fara partizanat patimas !

 12. sandubradea said

  Iti cer o parere despre Croitorasul cel viteaz si sunt de acord cu parerea exprimata asupra batranilor.//cred ca li s-a acordat prea mult credit //Sunt atent in continuare la tot ce scrii ! Sandu

 13. daurel said

  Strongvaleriana.Cand un individ a fost invinuit ca a muscat un caine, s-a justificat simplu: Cainele a muscat primul…

 14. daurel said

  @Sandu Bradea. Am stabilit cu prietenul nostru comun, dl Furbacher, sa incercam o tinuta cu croiala central-europeana. Croitorul batranului guvernator oltean este bun doar pentru ofiteri…

 15. Andi said

  „Azi iarna vrajbei noastre s-a schimbat.” Sa ne para bine ca nu traim in perioadele de cruzime extrema sugerate de titlu. 🙂 Ca metafora ține, dar comparatia cu perioada actuala e fortata …Ar fi bine sa nu exageram cu criticismul.
  Ca sa nu parem cruzi, rigizi si inumani ca ultimul Plantagenet…Nici sarmanii lui Steinbeck nu suntem, desi e Criza. Mai bine sa ne rugam pentru noi si cei dragi ai nostri si sa ne vedem de ale noastre. Judecatile extreme de valoare, excluderile pe criterii extrem de stricte… nu fac bine sufletului.
  Weekend placut

 16. daurel said

  @Andi. Multumesc. Exact asta spun si eu: sa nu ne mai jignim unii pe altii. Nimic si niciodata nu poate justifica violenta si cruzimea…Recunosc: nu pot sa ma rog, inca, pentru luminarea liderilor, dar nu resping ideea…

 17. Zamfir POP said

  Nu poţi fi înţeles uniform de toţi. Fiecare este altfel şi te înţelege după calapodul său. Important e să spui ce ai de spus. Cei care înţeleg ce ai spus, profită. Indiferent dacă sunt de-acord au ba cu tine.

 18. daurel said

  @Zamfir POP. Interesant, si-mi convine: „Cei ce inteleg ce ai spus, profita” Dar zic si eu: IO CE AM LA AFACEREA ASTA?

 19. licutza said

  La fel ca in cercurile inalte, si in cercuri mai restranse exista unii care se cred lideri, numai parerea lor conteaza, nu isi inchipuie ca si altii ar putea avea dreptate, isi urmaresc interesul egoist si, cand lucrurile se limpezesc, mai inventeaza cate o problema.

 20. daurel said

  @Licutza. Nu m-am gandit decat la bloguri si cercuri inalte. Ai dreptate: este valabil la orice masa…

 21. daurel said

  @L8icutza. Rectificare cu scuze:AVETI dreptate!

 22. […] să le lămurească o dată pentru totdeauna. E clar, asta o să facă: o să-şi scrie în jurnal ce şi cum, o să-şi mai facă un plan. Definitiv de astă dată. Pe care să-l ducă la bun sfîrşit. O să […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: