Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

PNTCD si Constitutia Romaniei

Posted by daurel pe 26 septembrie 2009

Azi dimineata am accesat putine bloguri. Nu mai  voiam sa citesc nimic despre actualitatea politica a altora. Nu ma pasionau   discutiile ultimelor zile.Voiam ceva despre istorie sau ceva optimist despre viitor.  La Chat Noir, am avut mai multe surprize placute: poza Seniorului increzator si stirea cu congresul de azi al PNTCD, redactata cu sentiment si deferenta… Chiar cu speranta…Era ceva actual, are si istorie consistenta, are si viitor! La comentarii am gasit persoane respectabile, dar dureros de putine. Deocamdata.  Am umblat cu bucuria respectiva toata ziua. Stiu ca partidul este minat, inca, de securistii infiltrati, dar ar trebui sa-si lanseze un candidat la prezidentiale.  Trebuie sa-si clarifice problema juridica si sa iasa pe scena politica;  sa-si spuna si istoria recenta… Sa afle noile generatii, cum s-a alcatuit in 1990 o constitutie  impotriva partidelor istorice, dar in mod special impotriva PNTCD, deoarece acesta, prin vocea lui Corneliu Coposu, nu excludea discutarea  variantei monarhiste. S-a alcatuit intentionat o constitutie neclara si, PRACTIC, IMPOSILBIL DE MODIFICAT ! Comunisto-securistii si-au facut  o constitutie pentru ei si urmasii lor…Nu zic amin!    P. S. Ca fapt divers, poate fi mentionat si dl Basescu, alaturi de Radu Vasile, pe lista celor ce au lovit cu ura de clasa in PNTCD…Despre jurnalisti nu mai spun nimic… azi, le fac eu munca!

20 răspunsuri sa “PNTCD si Constitutia Romaniei”

 1. Cristi said

  >>”Nu mai voiam sa citesc nimic despre actualitatea politica a altora. Nu ma pasionau discutiile ultimelor zile.Voiam ceva despre istorie sau ceva optimist despre viitor.”

  O relatare foarte frumoasa a congresului:

  http://mariusghilezan.blogspot.com/2009/09/pntcd-e-acolo-unde-sunt-surorile-coposu.html

 2. Chat Noir said

  Ai dreptate Daurel. Atât de multă dreptate. Eu și acum susțin că readucerea regelui Mihai ne-ar fi adus liniște și ne-am fi putut concentra asupra adevăratelor probleme ale țării.

 3. cristian said

  e foarte greu sa mai resuscitezi sau sa mai formezi un partid in ziua de azi…
  e nevoie de foarte multi bani, de multi oameni destepti si care s-ar putea si intelege unul pe altul;
  doua dintre conditii se intrunesc, din pacate, foarte greu;

 4. @daurel
  Mulţumim de sprijin şi de popularizarea congresului.

 5. rusnac said

  Cea mai buna varianta pentru partid si pentru intreaga tara ar fi ca profesorul Emil Constantinescu sa se decida sa candideze la presedintia Romaniei. Este singurul care ar putea reabilita functia prezidentiala dupa ce in ultimii 5 ani ea a fost puternic terfelita si am ajuns si mai mult la convingerea ca este riscant sa se acorde puteri unei persoane care nu se stie cum se va folosi de ele. De ce tocmai monarhiile constitutionale sunt astazi cele mai stabile democratii? Tocmai pentru ca la conducerea lor nu au cum sa ajunga persoane iresponsabile. Si nici nu cred ca o Curte regala are cheltuieli mai mari din buget decat o institutie care le foloseste pentru campania electorala a unei singure persoane.

 6. Cristian:”…sa mai formezi un partid in ziua de azi…e nevoie de foarte multi bani, de multi oameni destepti…care s-ar putea intelege unul pe altul ”
  Eu: E NEVOIE DE OAMENI DESTEPTI DIRIJATI DE UN SEF DESTEPT si nu de foarte multi bani ci de foarte putini bani. Pentru partidul taranistilor e nevoie, in plus,alaturi de desteptaciune, de CINSTE.De bani au nevoie partidele care vor sa depinda de mafii. Cheltuielile lor curente se pot acoperi foarte bine din micul aport financiar al membrilor sai, daca acesti membri au venit in partid pentru crezul promovat de partid, precum si din activitati lucrative permise de lege partidelor.

  Aurel Teodorescu

 7. daurel said

  @Cristi. Multumesc!

 8. daurel said

  @Chat Noir.Mintea romanului de pe urma…Sper ca noile generatii sa intrerupa sirul de incercari de originalitate.

 9. daurel said

  @Cristian. Se mai intampla si minuni! Nu trebuie crezuti „analistii”…

 10. daurel said

  @Paul Sorin Tita.Sa va amintiti cand luati puterea!

 11. daurel said

  @Rusnac. Poate ca d-lui Constantinescu ii este, inca, frica de securisti! Acum serios: le-a facut mare deserviciu taranistilor…Monarhia? DA !

 12. daurel said

  @Aurel Teodorescu.Ar fi buna si varianta cu alegatori destepti…In sensul sa mearga la vot si sa nu se lase mituiti!

 13. Andi said

  Tatal meu a pastrat carnetele de partid ale bunicilor: erau in PNTCD inainte de a se desfiinta partidul. Bine, au doar 2 file, dar sunt emotionante. Din pacate ei nu mai sunt, demult…

 14. daurel said

  @Andi.Multe familii au fost santajate pentru ca au avut rude in partidele istorice… Erau si multe turnatorii ordinare, rautati, invidii; nu in presa, ci la „organele competente”. Taranistii au fost mai urmariti decat legionarii, deoarece legionarii au guvernat doar cateva luni, prin toamna lui 1940. Istorii…dar se repeta!

 15. sandubradea said

  Si eu sunt de acord cu majoritatea punctelor de vedere exprimate.Sincer sa fiu inca nu pot spera la o schimbare radicala .Sandu

 16. daurel said

  @Sandu Bradea.Pentru schimbarea „radicala” trebuie un proiect radical. Basescu stie asta, promite de vreo 9 ani,dar mereu zice ca n-are cu cine…Parca noi l-am fi obligat sa lucreze cu Boc!

 17. Andi said

  ”Pentru schimbarea “radicala” trebuie un proiect radical”, remarcabilă enunție, vorba unui domn celebru…
  🙂

 18. daurel said

  @Andi. Radicala enuntie…

 19. calinhera said

  De aceea au lucrat comunistii lui Iliescu împotriva monarhiei, încă de la început, pentru că monarhia i-ar fi eliminat. A fost o luptă de supravietuire si au supravietuit ei.

 20. daurel said

  Calin Hera. Nu i-ar fi eliminat in sens distructiv, ci i-ar fi pus la locul lor…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: