Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Amintiri despre sperante

Posted by daurel pe 27 august 2009

Unii ar zice nostalgii…Mai putem spune reevaluari, revalorificari, revizuiri,  recuperari, resapari… Este si vorba cinica: ce-am avut si ce-am pierdut ? Sunt multe atitudini, dar in mod obiectiv: se rotunjesc 20 de ani de la caderea dictaturii. Dupa  unii prooroci ar fi cazul sa se vada schimbari de esenta in comportamentul cetatenilor. Probabil eu  nu le vad, deoarece  nu mi-am schimbat la timp ochelarii…Nici nu port ochelari pentru distanta; poate doar oglinzi retrovizoare. Am incercat de cateva ori, pe blog, sa scriu despre ce s-a dorit inainte de 1989,   ce-a iesit, ce s-a reusit. Acum avem  TOTI ocazia   sa publicam cum am trait  intamplarile de acum 20 de ani si ce am  devenit, dupa.  Ocazia este oferita de scriitoarea Lucia Verona: le va cuprinde intr-o carte. Textele trebuie trimise pana la data de 25 sept. pe e- mail  10zile1989@gmail.com. Eu n-o am pe blogroll, dar puteti ajunge la blogul d-nei Verona accesand, fara sa regretati, blogul Chat  Noir sau Oana -romanciera. Eu consider ca, prin cartea proiectata, ni se da o sansa sa ne aducem in actualitate  sperantele de acum 20 de ani; si mai mult: sa le conserve pentru viitor cineva de specialitate. Este mai mult decat un articol pe blog sau un interviu la TV! Parerea mea!

8 răspunsuri to “Amintiri despre sperante”

 1. Chat Noir said

  O idee foarte bună a Luciei. De câteva zile îmi fac curaj să scriu.

 2. Andi said

  Pare o idee buna. Sper sa nu rascoleasca si durerile amintirile astea depanate virtual. Sau poate ca asa o fi mai bine, pentru purificare. Succes celor care participa.

 3. iar ca o continuare a actiunii initiata de Lucia Verona, ar trebui ca toate textele alea – eu personal sunt sigur ca mustesc de sperantele momentului d-atunci – sa fie trase la imprimanta si depuse la intrarea fiecarei institutii !
  S-ar putea amenaja chiar si o miniexpozitie in fata la ”Piata Scanteii” la Universitate, la Cimitirul Eroilor, etc. din care sa reiasa clar discrepanta dintre ce-am sperat si unde am ajuns !
  Iar ca o forma de protest, la aceste miniexpozitii sa se afiseze cate-un urias banner cu inscriptia ”Interzis accesul politicienilor – stiu ei de ce !”

 4. daurel said

  @Chat Noir. Va fi ceva interesant!

 5. daurel said

  @Andi. O clarificare a fiecaruia. Mai putin a d-lui Iliescu Ion, care a declarat ca a spus totul!

 6. daurel said

  @Stromgvaleriana. Cuvantul „speranta” l-am pus de la mine…Nadajduesc sa nu-i supar pe initiatori! Vor apare multe carti aniversare…

 7. sandubradea said

  Nu stiu inca sigur daca voi trimite impresiile traite dupa 1989 Dnei LUCIA VERONA dar este o buna initiativa,succes. //am intrat si intru frecvent pe blogul Chat Noir //Recent am urmarit partial o emisiune pe B1 cu Sergiu Nicolaescu si altii care m-a dus in trecutul cunoscut.Cu astfel de oameni noi am ramas cu visele si cei ca el cu tupeul si nesimtirea.Sandu

 8. daurel said

  @Sandu Bradea. Scrie domn profesor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: