Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Furt intelectual

Posted by daurel pe 20 august 2009

Sub acest titlu atractiv urma sa postez ceva despre cum se castigau banii  in activitatea de proiectare –  cercetare  in comunism. Fiind vorba de inventii,  am ajuns la notiunea de proprietate intelectuala. Pentru azi  caut raspuns la o serie de intrebari. Daca un tinichigiu isi inregistreaza o inventie devine intelectual? Un inginer care n-a proiectat nimic este intelectual?  Dar un manelist care a castigat in instanta despagubiri de la cei care i-au comercializat ilegal  proprietatea intelectuala?  Devine manelistul intelectual?  Intelectualul este  un om cu o cultura relevanta sau orice licentiat devine intelectual, cum a sugerat d-l presedinte Basescu?

10 răspunsuri to “Furt intelectual”

 1. Cenanca said

  In Romania,oricine are bani,poate deveni TELECTUAL!

 2. Cenanca said

  Sa va povestesc o situatie adevarata ,intimplata la Paris.Implicata – o Telectuala!Ne plimbam pe malul Senei tot grupul.La un moment dat eram in dreptul vitrinei unui magazin de articole sportive.O Telectuala il ia pe sotul ei de mina si-l duce la vitrina:Toadere,mai Toadere uite ce batatoare de covoare !!Neaparat sa ne luam si noi unul,ca nu are nimeni asa!
  Erau rachete de tenis!

 3. sandubradea said

  In postarea „CAND LE-AU IMPUSCAT CAII „sunt sunt spuse multe adevaruri pe care cred ca multi nu le cunosc si ar trebui sa le cunoasca.Ma numar si eu printre cei ai caror bunici le-au relatat ce s-a petrecut dupa „victoria de la 23 august „.. si cand ma gandesc binebunicul luptase in razboi si fusese impropietarit. Sandu

 4. sandubradea said

  Hotia si minciuna fac si acum casa buna chiar mai buna ca un trecut .Este suficient sa privim la cei ce conduc acum tara.Sandu

 5. daurel said

  @Cenanca.O alta TELECTUALA, tot la Paris,Tot romanca, si-a pus pe cap o poseta crezand ca este caciula; sau naiba stie ce a fost in capul ei!!

 6. daurel said

  @Sandu Bradea.Lasand la o parte confiscarile de avere, mai grava mi se mentalitatea ca STATUL SA NE DEA! Oarecum, mentalitatea are o logica din moment ce statul devenise singurul proprietar!

 7. ha, ha,
  parte din aceste intrebari mi le-am pus si eu !
  Dat fiind relativitatea termenului – asa cum bine ati observat – cred ca se poate inscrie intr-o ”paradigma deschisa”

 8. daurel said

  @Strongvaleriana.Da, o paradigma intretinuta, „cultivata”

 9. Cenanca said

  Ma bucur ca am pe cineva aliat in chestiunea cu STATUL SA NE DEA!Cred ca v-ati dat seama din citeva comentarii ale mele cit si ce a pierdut familia mea la venirea comunistilor..Dupa revolutie am cerut ce s-a putut da – casa si pamintul.Nu sunt de acord cu acei ce dau Statul Roman in judecata pentru a fi despagubiti ca au facut inchisoare,ca…bla…bla..Statul Roman plateste din banii familiei mele,ai familiei domneavoastra si a milioane de romani.Familia mea insa,are dreptul sa ceara atunci si ea despagubiri….si alte familii si persoane care au avut de suferit…..nu stiu ,este un lant alimentat cu buna stiinta de acei care beneficiaza de Statul Roman,fara a avea insa drept!

 10. daurel said

  @Cenanca.Unii NU si-au recuperat casele si terenurile; nu este cazul familiei mele. Totodata acum functionarii (1.4oo.oo) cer bani si siguranta locului de munca LA STAT. Pe banii nostri! Multi au terenuri agricole, mosteniri, nelucrate si case la tara neintretinute, dar stau la bloc si cer avantaje nemeritate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: