Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Metode stiintifice

Posted by daurel pe 11 august 2009

Ca multa (?) lume am avut, intr-o anumita perioada, incredere in tot ceea ce  era prezentat ca fiind stiintific. Cred ca mi-a trecut prin ianuarie 1990, cand l-am inteles pe omul politic Corneliu Coposu. Nu mi-a explicat nimeni cine era marele patriot, desi, acum, stiu sigur ca erau cativa oameni apropiati, care puteau sa-mi explice, dar  n-au facut-o, deoarece nu stiau „cum am evoluat politic”. Deci a fost o iluminare! Am avut si neplaceri; colegii de munca ma aratau cu degetul: „Uite-l pe Aurel, tine cu Coposu! ha! ha! ” Este prima data cand folosesc, in cele aproape 150 de articole, numele marelui taranist. Cred ca inca mai exista o majoritate care il uraste! In mod necesar toti cei ce credeau neconditionat in Corneliu Coposu erau crestini si monarhisti. Prin crestinism m-am indepartat de derizoriul explicatiilor stiintifice in domeniul cunostintelor umaniste: antropologie, istorie, economie, critica literara, politica, sondaje de opinie…Admit, din respect pentru anumiti medici, ca ar putea exista stiinte medicale, desi corect ar fi cunostinte medicale.  Cea mai buna emisiune despre stiinta, pentru mine, este Distrugatorii de mituri. Dovada cea mai clara a neputintei asa ziselor stiinte umaniste este actuala criza economica mondiala cuplata cu gripa porcina… Prezint, in continuare, cum lucreaza cercetatorii (am lucrat vreo doi ani in cercetare! ), care sunt niste bugetari birocrati. Exceptii exista, dar acum prezint regula. Un cercetator studia reactiile puricilor si nota in raport rezultatele astfel: „Daca-i spun  puricelui sa sara, el sare; am repetat experienta de zece ori si a sarit de opt ori; am taiat picioarele puricelui, i-am spus de zece  ori sa sara, n-a sarit niciodata; in concluzie: daca le sunt taiate picioarele, puricii nu mai aud”. P.S.Prezenta postare este o cercetare nestiintifica!

5 răspunsuri to “Metode stiintifice”

 1. zamfirpop said

  http://zamfirpop.wordpress.com/2009/05/20/corneliu-coposu
  Iartă-mă că am aşa de puţin timp pentru comentarii mai lungi!

 2. daurel said

  @ Zamfirpop. Da, am revazut postarea cu aceasi placere…

 3. Cenanca said

  Eu cred ca neputinta a venit din momentul in care s-a pus baza doar pe calculator,pe programe si omul nu a mai gindit!Doua exemple va dau de unde muncesc eu.De doua ori pe saptamina vine asistenta in control la paciente.Pune laptopul pe masa si 3 ore incepe sa scrie.Foarte rar ia o tensiune…si mai rar sta de vorba cu ele.Ea-si justifica munca cu datele din computer!Clar!
  Alt exemplu:Si dupa 3 ani primesc facturi de plata pacienti care au murit!Doar 13 au murit de cind lucrez eu aici!daca numai dintr-un loc nu s-au recuperat O GRAMADA DE BANI…CITI NU S-AU RECUPERAT DE PESTE TOT? Si asta tot din cauza datelor din computer!
  Lucrez acolo de unde a pornit criza,sa se inteleaga mai bine!!!

 4. Cenanca said

  Ma bucur ca v-a puteti stringe fiica in brate.Eu nu sunt asa norocoasa….o sa mai dureze un pic….

 5. daurel said

  @Cenanca. Sunt nevoit sa am incredere si in SUA;fica-mea s-a stabilit la Chicago…Calculatorul are in spate oameni:buni si rai! Intotdeauna au fost unii necinstiti; de data asta au fost bancherii americani…Poate UE sa-si atinga scopul economic fara sa-i copieze pe cei din State…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: