Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Uitam…

Posted by daurel pe 29 aprilie 2009

…ca mijloacele folosite in atragerea electoratului sunt determinante. Ne suparam cam devreme certandu-ne pe principii. Deocamdata au iesit la atac niste intelectuali naivi si /sau foarte infometati. Au fost angajati consultanti americani, care vor stabili urmatorii pasi…Dl. Iliescu declara ca nu este cazul, ca strainii nu stiu realitatile romanesti; are dreptate, dar n-are importanta. Totul trebuie sa fie grandios, sa dea impresia ca partidul respectiv are bani, ca alegatorii vor fi platiti! Debutul este la 1MAI.  Am vazut mita electorala la alegerile locale intr-o comuna suburbana. Apreciez ca peste 50% dintre sateni au fost cumparati; mi s-a spus, ca la fel a fost in toate satele. Se poate aprecia ca cca. 25% dintre alegatorii din Romania n-au fost influentati de doctrinele politice si programe! Fiecare vot era platit cu minim 200 Ron, din care numerar 50, restul erau marfuri. Din pacate familia mea nu are domiciliul in comuna respectiva…

9 răspunsuri sa “Uitam…”

 1. Nu stiu cum se face,dar la toate sarbatorile populare si religioase,ei,politicienii sunt prezenti.
  Am auzit si eu ca se cumpara voturi,dar ce nu se cumpara si se vinde la noi?Macar de le-ar pasa de alegatorii lor si de tara.

 2. sandubradea said

  Nu-mi ramane decat sa-mi schimb domiciliul.

 3. daurel said

  @Supravietuitor, as mentiona ca acei alegatori cumparati au convingerea ca nu este nimic gresit, ca trebuie sa fie platiti in campanie, la vot si dupa instalarea alesilor pe functii! Se pare, ca s-ar potrivi cuvantul AMORALI.

 4. daurel said

  @Sandubradea, corect! Mi-ai dat o idee! (Domnule profesor, aici, pe blog, ne tutuim toti) Ne mutam provizoriu ca cei cu permisele auto de la Arges…Mai tinem legatura. Sanatate si virtute!

 5. Daurel,din pacate,trebuie sa-ti dau dreptate.Oamenii nu sunt chiar asa de vinovati,ei cred ca asa trebuie sa fie.Un om simplu are un respect deosebit fata de „domnii invatati de la oras”,din cate stiu.
  O zi de mai minunata!
  Gabi.

 6. zamfirpop said

  M-aş fi bucurat dacă găseam lista cu acele localităţi ca să-mi stabilesc itinerariul … electoral!

 7. daurel said

  @Supravietuitor, nu dau sentinte, dar caracterul n-are prea multa legatura cu cartea. Sa aveti bucurii!

 8. daurel said

  @zamfirpop, in satul de care vorbesc, eram zilnic printre ei de vreo 4-5 ani, credeau ca am si domiciliul acolo. Acum nici nu-i condamn, judec ca ei: deplasarea trebuie platita separat de participarea la intruniri sau votul propriu-zis.

 9. zamfirpop said

  glumeam! credeam că e evident!
  dar, pentru că „aşa sărac cum sunt acum, cum am fost anul trecut, cum am fost întotdeauna”, mi-ar fi prins bine o întâlnire cu d’aştia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: