Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Boierii culturii nu-s monarhisti!

Posted by daurel pe 25 aprilie 2009

Dupa dl Dinescu, a luat atitudine  impotriva lui Radu Duda si dl Plesu. Domniile lor s-au grabit sa faca cuiva pe plac, dar au iesit cam devreme. Si brutal. Le spun boieri, deoarece sunt la fel de conservatori cum erau boierii in vremea lui Eminescu, dar mai bogati. Boierii se simt responsabili in directionarea culturii si moralei. Probabil nici ei nu stiu ce conserva: privilegiile lor sau cultura romana! In aceasi categorie ii gasim pe d-nii Paunescu, Patapievici, Vadim Tudor, Florin Calinescu. Toti  boierii culturii nu vor influienta votul la prezidentiale  cat il va influienta dl. Becali de unul singur! Rezultatul votului va fi in functie  de interesele „baronilor ” locali si primari. Vor fi  bani publici si bani personali pusi la bataie. Este pacat ca acesti intelectuali nu se pot abtine de la partizanate politice; toti sunt daruiti cu talent si ar fi putut inca sa aduca bucurii de suflet romanilor. Acum seamana in mintea admiratorilor deruta si indoieli.

5 răspunsuri to “Boierii culturii nu-s monarhisti!”

 1. sandubradea said

  Indiferent de numele ce-lpoarta nu pot fi de acord cu ei….

 2. daurel said

  Mai sunt si altii

 3. daurel said

  @Sandu Bradea, profesorii de literatura si de istorie din ultimii 20 de ani, ar fi putut sa spuna ca Sadoveanu s-a dat cu comunistii pt. a-si pastra mosia si sa-l lase sa vaneze. Arghezi, Calinescu si multi altii, unii inca in viata, au derutat generatii intregi de tineri. Cultura nu face caractere, ci doar este o sansa ca acel individ sa fie mai civilizat; azi ma indoiesc si de civilizatia unora!

 4. Darius said

  Subscriu. Ei ar trebui sa-si vada de cultura si sa lase politica pentru ceilalti.

 5. daurel said

  @Darius, acum ma rasucesc si eu si zic: poate le cerem prea mult acestor oameni; sunt si ei supusi tentatiilor…Sanatate si virtute!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: