Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

De la biblioteca la pian

Posted by daurel pe 19 aprilie 2009

Poate ma insel, insa consider ca familiile in care se canta la pian au ajuns la un standard de cultura mai inalt decat cele unde nu se petrece aceasta activitate. Nu-mi convine sa negociez: tambal, vioara, nai …; admit, totusi, pianina si/sau harpa! N-am cum sa demonstrez, este o impresie cu care, de bine, de rau, ma descurc. Nici n-are importanta ca pianul este imprumutat sau este al chiriasului, ca cel  care canta nu este proprietarul pianului, ca nu face parte din familia unde se canta. Am vazut multe case cu biblioteci impresionante, cu tablouri pe trei randuri; nu ma mai impresioneaza; sunt doar o premiza ca , poate candva  acolo se va canta si la pian, pianina, harpa. Admit ca sunt si familii cultivate, in care nu se canta la pian;  cele in care se canta le pot identifica mai rapid. Veti zice: si ce-i cu asta? Cu ce ne fericesc cei culti? Iata cateva motive de-ai identifica pe cei culti: 1. sunt sanse foarte mari sa fie si civilizati, deci ai putea sa locuiesti in liniste cu asemenea vecini; 2. daca ai dorinta sa devii/pari  cult/cultivat ii poti intreba si te vor indruma (sfaturi despre civilizatie nu consideram ca avem nevoie!); 3. daca vrei sa cumperi ceva clasic, cei culti te pot sfatui. Acum povestea cu pianul: un copil de 6-7 ani, dintr-o familie imbogatita, a cerut parintilor sa-i cumpere pian; dupa ce a fost instalat instrumentul, toata lumea astepta ca odrasla sa se manifeste; copilul a venit, s-a uitat si a spus: „Ce -i porcaria asta? V-au dat un pian fara scaun care se roteste!”

5 răspunsuri sa “De la biblioteca la pian”

 1. Dar ce te faci când posesorii de pian au un copil antitalent care zdrăngăne ani în şir în urechile vecinilor? Latră şi căţeii afară de aşa jale, care se propagă peste case. Iar dacă problema are loc la bloc e dramatic de-a binelea. 🙂

 2. daurel said

  @ Roxana Iordache Planuiam cu familia sa avem o casa/ casuta in mijlocul unui teren, atat de mare, incat sa nu ne interferam aromele de la gatit cu vecinii. Am gasit terenul, dar nu ne raman bani ptr. gard; poate dupa criza…

 3. licuţa said

  DE CE PIANUL?Tentatia este mare de ai lovi clapele asteptand sa apara un conplex de sunete armonioase ,neavand cunostinte muzicale;nu acelasi lucru se intampla cand trecem pe langa tobe,taragot,vioara,contrabas.

 4. daurel said

  Corect! Poate este o admiratie, de om sarac, pt. pian. In mintea mea la pian se canta muzica clasica, deci in acea familie este ceva cultura; poate iar gresesc, dar daca este cultura sunt sanse sa fie si civilizatzie. nu caut cultura, CAUT CIVILIZATZIE!!

 5. TABLOURI HANDMADE…

  […]De la biblioteca la pian « Daurel's Blog[…]…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: