Daurel's Blog

Just another WordPress.com weblog

Solutie pentru rromi

Posted by daurel pe 15 februarie 2009

In urma cu peste 1000 de ani, vikingii terorizau Europa. Regretatul  antropolog Cantemir Riscutia sustinea ca unii vikingi s-au stabilit  in Maramures si in Muntii Apuseni. Sigur este ca,  inafara de Danemarca, urmasii lor sunt normanzii si aproape toata nobilimea rusa.

Ce i-a stabilizat pe violentii vikingi?  Increstinarea!  Mi-am amintit de vikingi citind, cu reala placere si surprindere, un articol din  „Ziarul Lumina”,  cotidian al Patriarhiei Romane. Se relateaza in publicatie, sub semnatura lui Laurentiu Gheorghe, ca  in satele din Romania convertite de cultele crestine neoprotestante infractiunile rromilor au scazut la zero.

Sper ca si BOR va gasi metodele potrivite de-a atrage rromii pe calea integrarii in societate. Ar fi momentul ca unii preoti sa renunte la simpla prestare de servicii .

4 răspunsuri sa “Solutie pentru rromi”

 1. Sandu said

  Romii au fost ,sunt si vor fi problema cea MARE. Noroc cu cei ce ne dau posibilitata sa comunicam. Sandu

 2. Zamfir POP said

  Într-adevăr, aparteneţa la un grup religios îi ajută la adaptarea la canoanele civilizaţiei. Toată stima faţă de astfel de oameni.
  Am postat candva: Îmi plac ţiganii cu bun simţ, nu rromii încrezuţi – http://zamfirpop.wordpress.com/2009/05/19/imi-plac-tiganii-nu-rromii/
  De-aceea, poate nu vei crede, nici unul, dintre cei cu care am colaborat la realizarea evenimenului, nu a făcut absolut nici un comentariu, nu a strâmbat din nas, … Am lucrat pentru bucuria unui copil! – http://zamfirpop.wordpress.com/2010/12/22/mos-craciun-zamfir/

 3. vienela said

  Acum cred ca depinde mult si de felul in care fiecare interpreteaza religia. Cred ca stii si tu cum unii isi fac cruci si rugaciuni, sperand sa nu fie prinsi cand ies la furat. :)))

 4. daurel said

  @Vienela
  Citez din articolul din ZIARUL LUMINA:
  „Pur şi simplu, romii nu cred în societatea noastră. Şi nu putem să îi convingem prin bătaie sau prin bani să creadă în ea. Există alte feluri prin care ei pot fi făcuţi să creadă….”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: